четвер, 20 червня 2013 15:58

Чоловік Лесі Оробець через тиск з боку правоохоронців виїхав з країни

Чоловік Лесі Оробець через тиск з боку правоохоронців виїхав з країни
Чоловіка Оробець збиралися посадити у СІЗО. Фото: datenform.de

Народний депутат, член фракції "Батьківщина" Леся Оробець заявила, що її чоловік змушений був покинути Україну через тиск з боку правоохоронних органів.

Про це депутат повідомила сьогодні на брифінгу.

За словами Оробець, її чоловік виїхав із країни 12 червня. Рішення про виїзд чоловіка сім'я Оробець прийняла після того, як очолювана ним компанія Phoenix Capital програла апеляцію по кримінальних справах, порушених проти неї.

Депутат розповіла, що після цього суд мав винести запобіжний захід у вигляді штрафу.

"Вони нам нарахували штраф у розмірі $3,5 млн. Якби ми не заплатили цю заставу, мого чоловіка було б ув'язнено до Лук'янівського СІЗО. У мене немає таких грошей. Окрім того, домовлятися з тими, хто тисне на твою родину, означало б домовлятися з бандитами", - заявила Оробець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корнацький: "Якщо зі мною щось станеться, відповідальність - на голові Миколаївської ОДА"

Вона також наголосила, що її чоловіку інкримінують статтю, яка не передбачає терміну ув'язнення, але його збиралися тримати у СІЗО до вирішення справи по суті.

"Переді мною сьогодні стоїть дуже складне завдання. Я сьогодні повинна прийти додому і знайти слова, сказати своїм дітям, що батька вони не побачать найближчі кілька років. Тому що він був змушений залишити країну, тому що проти нього відкрито кримінальну справу, тому що я отримую дзвінки з прихованих номерів про те, що моя політична позиція дуже необхідна", - розповіла Леся Оробець.

13 листопада 2012 року в офісі компанії Phoenix Capital, головою ради директорів якої є чоловік Лесі Оробець, невідомі люди у масках провели обшук. Тоді нардепу на мобільний зателефонували з прихованого номеру і запропонували "вирішити питання шляхом політичних переговорів". Цей обшук депутат розцінювала винятково як політичну розправу. Як розповідала опозиціонерка, її чоловік займається інвестиційним банкінгом і має середній бізнес на 50 робочих місць.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Лесі Оробець через тиск з боку правоохоронців виїхав з країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути