вівторок, 25 липня 2023 17:27

Мураєв встигнув втекти з України, ЧОМУ РАДІТИ? ‒ активісти розкритикували зволікання влади

Мураєв встигнув втекти з України, ЧОМУ РАДІТИ? ‒ активісти розкритикували зволікання влади
Колишній "регіонал" Євген Мураєв (праворуч) із ведучим підсанкційного телеканалу "Наш" Назаром Діордіцею. Фото: мережі

Про підозру колишньому народному депутату, "регіоналу" Євгену Мураєву потрібно було повідомляти як мінімум кілька років тому.

Тим часом влада зволікала. Про це повідомив Центр протидії корупції.

"Соцмережі сприйняли переважно на ура підозру в держзраді для Мураєва. Не можемо сповна розділити цю радість. Бо підозру потрібно було повідомляти не зараз (і не в тому вигляді, як це зробили), а як мінімум кілька років тому. Мураєв, нагадаємо, встиг втекти з України", – пишуть активісти.

Потрібно було накласти на екснардепа санкції і конфіскувати купу цінного майна, сказали в ЦПК.

"Не наклали. Поки влада зволікала, Мураєв переписав свій бізнес на Вадима Слюсарєва – колишнього куратора передвиборчого штабу Зеленського на Харківщині", – повідомили.

"І тут йдеться не про якість фірми-одноденки, а про цілком успішний бізнес. Зокрема, про завод каркасних конструкцій Рапід. Слюсарєв часу не марнував і встиг вивезти обладнання заводу в Угорщину", – пише ЦПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого каналу "Наш"

Перед тим, буквально напередодні вторгнення, Слюсарев їздив в Російську Федерацію, потім придбав фірму з нерухомістю у Ніцці, повідомили активісти.

"Але до нього питань чомусь немає", – кажуть.

"Це один з прикладів того, як можна було справді покарати Мураєва і його оточення. А не струшувати інфорпростір підозрами, на які Мураєву, скоріш за все, начхати", – резюмує ЦПК.

Сьогодні Служба безпеки України повідомила про підозру Мураєву в державній зраді. За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал "Наш" для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України.

Торік Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти телеканалу "Наш". Перед цим петиція припинити мовлення телеканалу назбирала 25 тис. голосів.

Нацрада штрафувала телеканал за розпалювання ворожнечі й поширення російської пропаганди. Також – за трансляцію образливих висловлювань у бік Збройних сил України і трансляцію колаборанта Родіона Мірошника.

Зараз ви читаєте новину «Мураєв встигнув втекти з України, ЧОМУ РАДІТИ? ‒ активісти розкритикували зволікання влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути