пʼятниця, 22 серпня 2014 08:30

Можна звільнити всіх суддів — експерт

Можна звільнити всіх суддів — експерт
фото: nikorupciji.org

Найбільший ресурс України для побудови сучасної держави — покоління, яке виросло за 23 роки незалежності. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог Петро Олещук.

"Це покоління мислить по-іншому. Росія хотіла створити "Новоросію", а виявилося, що для більшості харків'ян, одеситів, дніпропетровців такого поняття — не існує. Вони живуть в Україні й іншої держави не уявляють. Основний наш ресурс — люди, які не прив'язані до старого мислення й менталітету. Це вони зробили Майдан. Тепер мають іти у владу й ліпити нову Україну", - зазначив він.

За його словами, Україна — унікальний приклад.

"Сумніваюся, що за межами України можна знайти готовий рецепт побудови країни. Ми— унікальний приклад. У країнах Східної Європи — Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині — все було набагато простіше. Якщо зможемо зробити ривок, то Україна стане прикладом для інших. Нас будуть вивчати", - додав Олещук.

Він вважає, що досвід Грузії, який нам пропонують,привабливий, але малопридатний для українських реалій.

"Скільки людей працювали у правоохоронних органах Грузії, а скільки їх у нас? Наприклад, незрозуміло, до яких наслідків призведе одночасне звільнення всіх міліціонерів. А от звільнити всіх суддів — можна. Але влада не хоче робити цього, бо ті — пригодовані, кожен із кимось пов'язаний. І це дуже показово. Якщо говоримо про люстрацію, а суддів не змінюємо, значить — не буде реформ і в інших сферах", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Можна звільнити всіх суддів — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути