пʼятниця, 21 серпня 2015 09:04

Москва продовжить говорити мовою війни - експерт

Москва продовжить говорити мовою війни - експерт
Reuters

Кремль буде шантажувати війною доти, поки Україна не змінить Конституцію за його правилами.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук.

"Перший приклад такого втручання був більше року тому, коли Лавров вперше заявив про зміни до Конституції. Тоді він казав про федеративний устрій, статус російської мови та закріплення нейтралітету. Рішуча відмова України у кінцевому рахунку і стала одним із чинників російської агресії", - сказав експерт.

За словами політолога, Росія буде використовувати ескалацію на Донбасі для втілення її вимог. "Тому що це їх стратегічна мета. Росія буде шантажувати Україну та весь світ тим, що підконтрольні їй збройні формування перейдуть у наступ", - пояснив він.

Політолог вважає, що Путін хоче "деморалізувати" Україну. "Кремль хоче показати українцям, що вони нічого не вирішують, перебувають під зовнішнім управлінням. Що Конституцію повинні писати країни "нормандського формату". Це таке собі знущання", - зауважив експерт.

На думку Олещука, Росія продовжить говорити мовою сили з Заходом.

"Захід обмежений у своїх засобах і методах. По-суті, "мінський формат" був поступкою Заходу. А гарантії змін до Конституції там були прописані. Питання у тому, чи є Мінськ тією червоною лінією, за яку Захід не готовий переходити? У будь-якому випадку адекватних відповідей на російську агресію поки що ніхто не запропонував. А значить інструмент тиску загрозою воєнного вторгнення залишається", - пояснив він.

Експерт додав, що Захід буде тиснути на Україну, бо хоче швидше врегулювати конфлікт на Донбасі. "Тут все залежить від української влади і президента. Наскільки він рішуче буде від цього відмовлятися", - резюмував політолог.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров наполягав на участі представників "ДНР" і "ЛНР" у "нормандському" засіданні в питанні конституційних змін.

Зараз ви читаєте новину «Москва продовжить говорити мовою війни - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути