середа, 23 вересня 2015 14:31

Москва націлилася на багатоетапні вибори на Донбасі — політолог

Москва націлилася на багатоетапні вибори на Донбасі — політолог

 Путін намагається затягти мінський процес. Про це Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук, коментуючи заяву бойовиків "ЛНР-ДНР" про проведення виборів 21 лютого.

"Сепаратисти хочуть провести багатоетапні вибори. 18 жовтня та 1 листопада — за своїми правилами. Все сформують, як хочуть у Кремлі, а потім легалізують виборчий процес за рахунок виборів сільських голів у лютому, які вони хочуть провести вже за українським законодавством", - пояснив він.

На його думку, Москва хоче затягти мінський процес.

"Це дозволить не піднімати питання щодо подальших санкцій щодо Росії. Дасть їй час для маневру, щоб реалізувати власні цілі", - вважає Олещук.

Він не виключає, що Путіну це вдасться.

"Захід чіпляється за будь-яку зачіпку, яка б дозволила наблизити мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. Йому невигідна війна, санкції. Тому він хоче вирішити проблему без подальшої ескалації. Але багато що залежатиме від України. Якщо вона займе принципову позицію щодо мінських домовленостей і не захоче їх затягувати, то Захід до цього може прислухатися. Якщо ж буде почуватися невпевнено, то ЄС ухопиться за примарну надію", - каже Олещук.

Нагадаємо, що "місцеві вибори" заплановані в "ДНР" 18 жовтня, у "ЛНР" – 1 листопада. Терористи хочуть затягти їх до кінця зими. Мовляв 21 лютого відбудеться другий етап виборчого процесу за українським законодавством.

Водночас українська сторона наполягатиме на тому, що вибори на Донбасі мають проходити виключно за українськими законами, а призначати їх може лише Верховна Рада України.

Згідно з указом президента, вибори в місцеві органи призначені на 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Москва націлилася на багатоетапні вибори на Донбасі — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути