неділя, 21 грудня 2014 18:00

Мітинг транспортників, "Фінансовий майдан" та облога "Обленерго" – найцікавіші акції протесту тижня, що минає

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 15 по 21 грудня.

16 грудня, Київ

Під стінами Верховної Ради зібралися на спільну акцію протесту, яку назвали "Фінансовий майдан", вкладники і позичальники фінансових установ, зокрема люди, які взяли у кредит житло. Люди готові стояти під стінами парламенту доти, доки він не прийме на законодавчому рівні законопроекти, спрямовані на зниження кредитних ставок, виплати депозитів, розподіл ризиків тощо.

16 грудня, Київ

Учасники державної програми підтримки іпотечного кредитування пікетували Кабінет Міністрів, Міністерство фінансів та Генеральну прокуратуру України. Мітингувальники вимагають провести розслідування діяльності керівництва Державної іпотечної установи, зокрема, голови Правління ДІУ Андрія Камуза та його першого заступника Юрія Зоца.


Автор: ТСН
 

17 грудня, Київ

Біля ста працівників КП "Київпастрансу" прийшли під Кабінет міністрів України вимагати виплати заробітних плат. За словами мітингувальників, заробітну плату працівникам КП "Київпастрансу" не виплачували із вересня.

17 грудня, Київ

Кілька представників громадської ініціативи "Реанімаційний пакет реформ" влаштували під стінами Кабміну попереджувальну акцію, в ході якої закликали урядовців забезпечити прозорий процес формування Державного бюджету на наступний рік. Активісти принесли під Кабмін новорічну ялинку із пустими подарунковими коробками з надписами "Бюджет" і "Реформи". Ці пусті коробки символізували те, що бюджет щодо проведення реформ в Україні наразі є пустим.

17 грудня, Харків

Активісти харківського "Ультрас" та представники "Правого сектору" біля будівлі, де розташований міський департамент житлово-комунального господарства, вимагали люстрації. Активісти принесли сміттєвий бак, використовували петарди та файєри.

17 грудня, Київ

Профспілка атестованих працівників внутрішніх справ України влаштувала акцію протесту проти корупції в міліції. Зокрема вони вимагали відставки заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чоботаря. Учасники заходу передали звернення прем'єр-міністру України та міністру внутрішніх справ.

17 грудня, Черкаси

Кілька десятків черкащан під стінами ПАТ "Черкасиобленерго" вимагали припинити хаотичні відключення електроенергії. Містяни обурені відсутністю чітких графіків та вибірковістю відключень. Адже протягом двох тижнів в оселях у деяких черкащан світло зникає двічі-тричі на день.

18 грудня, Київ

Працівники трьох трамвайних депо – Дарницького, Шевченківського і Подільського оголосили страйк, заявивши, що почнуть працювати лише після отримання зарплати, яку їм не видають уже кілька місяців. Виїзд трамваїв із Дарницького депо перекрили близько 50 водіїв і кондукторів трамваїв, вимагаючи повної виплати заборгованості, яка накопичилася з вересня-місяця.

Автор: УНН
 

19 грудня, Київ

Біля Генпрокуратури зібралися близько сотні активістів, які вимагали люстрації чиновників – Головного прокурора Віталія Яреми, заступника голови Державної фіскальної служби України Володимира Хоменка і його заступника Віктора Шокіна. Активісти прийшли з державними прапорами, політичної символіки у них не було. Мітингувальники вигукують "Хоменка, Шокіна і Ярему на смітник" і "Банду геть". Обіцяють, що акція триватиме, якщо знадобиться, два місяці. Крім того, мітингують представники будівельних фірм. Активісти вимагають повернути їм заборгованість по зарплаті за виконанні будівельні роботи.

Автор: УНН
 

19 грудня, Київ

Білоруські активісти разом із українськими побратимами на Майдані Незалежності пригадали сумнозвісні події чотирирічної давнини, коли у Мінську відбувся масштабний розгін акцій протесту. Мітингувальники у Києві висловили солідарність з білоруськими політв'язнями та пройшли ходою до білоруської амбасади.

Зараз ви читаєте новину «Мітинг транспортників, "Фінансовий майдан" та облога "Обленерго" – найцікавіші акції протесту тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути