пʼятниця, 12 серпня 2016 11:46

Світу пощастило, що п'яні військові РФ не мали серйознішої зброї - Турчинов

Світу пощастило, що п'яні військові РФ не мали серйознішої зброї - Турчинов
Фото: zn.ua

Керівництво Росії заплуталось у своїх брехливих заявах щодо терористичної політики України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Світу пощастило, що п'яні російські військові не мали доступу до серйознішої зброї, якою російський генштаб нашпигував окупований Крим", - наголосив Турчинов.

Він сказав, що справу про "українських терористів" повністу сфабриковано. І нагадав, що спочатку в ФСБ повідомляли про заарештованих працівників ГУР.

"А в останніх заявах російське МЗС рапортує про двох громадян України та Росії, які, виявляється, вже зовсім не працівники ГУР, а цивільні, які нібито "сприяли" українським військовим. Хоча всі розуміють, що насправді вони - випадкові громадяни, яких захопили для прикриття п'яної стрільби російських військових та нашвидкуруч бездарно сфабрикованої ФСБшної провокації, але які після катування в застінках ФСБ підпишуть або озвучать будь-яку надиктовану ахінею", - зазначив Турчинов.

Він вказав на те, що затримання відбулося нібито 7 серпня. А повідомили про це 10.

"Таку затримку можна пояснити винятково тим, що вони потребували часу, аби підробити так звані "докази" агресивних дій України та приховати справжні небезпечні злочинні дії своїх підлеглих. А саме перестрілку між різними підрозділами російських силовиків, які традиційно зловживають алкоголем", - зауважив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Авакова запевнили у готовності стримати наступ агресора

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила, що українська розвідка готувала терористичні акти в окупованому Криму.

Президент України Петро Порошенко назвав ці звинувачення безглуздими і цинічними. І доручив перевести в посилену бойову готовність підрозділи, розташовані вздовж лінії фронту та на кордоні з окупованим Кримом.

Зараз ви читаєте новину «Світу пощастило, що п'яні військові РФ не мали серйознішої зброї - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути