середа, 13 лютого 2013 18:02

Міліція пообіцяла зірвати акцію, на якій малюватимуть Януковича з цяткою на лобі

Міліція пообіцяла зірвати акцію, на якій малюватимуть Януковича з цяткою на лобі
Активісти припускають, що працівники МВС спробують затримати особисто Тицького, щоб зірвати акцію. Фото: надане Богданом Тицьким

Сьогодні зранку, 13 лютого, активісту Чорного Комітету Богдану Тицькому, 23 роки, зателефонував заступник начальника управління з громадської безпеки при Головному Управлінні МВС м. Києва Сергій Бойко. Він довго розпитував про завтрашню акцію на підтримку сумських політв'язнів, яку ЧорКом запланував провести 14 лютого, у четвер, об 11 годині під стінами Адміністрації Президента (вул. Банкова, 11, із боку Інститутської).

"Його цікавило навіть, що буде написано на плакатах та чи будуть приїжджати на акцію люди з інших міст. Після того він заявив: "Якщо на акції будуть трафарети, то акції не буде". Коли його перепитали, чи це офіційна заява, він сказав, що так", - розповідає Богдан Тицький у коментарі Gazeta.ua.

Після цього активісту зателефонував заступник начальника Печерського РУВС м. Києва з питань громадської безпеки Володимир Соцький. Він наполегливо вимагав зустрічі. Інакше пообіцяв чергувати під його під'їздом. Чіткої причини зустрічі він так і не пояснив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За день до вироку активіст "Чорного комітету" організовував марш на підтримку Павліченків

У Чорному Комітеті припускають, що працівники МВС спробують затримати особисто Тицького, а також інших активістів, щоб зірвати акцію.

"Я підозрюю, що мене хочуть спакувати, аби зірвати акцію. Тому за особистим бажанням я туди йти не буду. Тому, якщо я туди й потраплю, то не по своїй волі і повністю всупереч усім законам. У разі моєї неявки Володимир Соцький обіцяв чергувати під моїм будинком", - говорить Богдан.

Водночас у Чорному Комітеті планують провести акцію за будь-яких обставин. Тиск МВС, кажуть там, має спричинити ще більшу присутність громадян на акції.

Нагадаємо, що акція на підтримку громадських активістів, яких Зарічний суд м. Суми засудив до ув'язнення за трафарети з "Януковичем" запланована на 14 лютого, об 11:00  під стінами Адміністрації Президента. Чорний Комітет разом із Комітетом Визволення Політв'язнів проведуть пікетування з вимогою звільнення сумських політв'язнів, яким дають реальні тюремні терміни за графіті обличчя, схожого на гаранта з червоною плямою на лобі. У ході акції кожен охочий зможе особисто нанести це заборонене зображення. В акції візьме участь Володимир Никоненко, якому за графіті з "Януковичем" дали 1 рік ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Міліція пообіцяла зірвати акцію, на якій малюватимуть Януковича з цяткою на лобі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути