пʼятниця, 04 травня 2012 11:04

Спецтема: Вибухи у Дніпропетровську

Міліція через тиждень з'ясувала, що вибухнуло у Дніпропетровську

Міліція через тиждень з'ясувала, що вибухнуло у Дніпропетровську
Фото: tsn.ua

Фахівці встановили, що у Дніпропетровську були закладені саморобні вибухові пристрої фугасної дії, заявляє глава МВС Віталій Захарченко.

"Згідно з висновками фахівців, встановлено, що це саморобний пристрій фугасної дії", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Називають п'ять можливих причин вибухів

За словами міністра, останній з вибухів був найсильнішим. Він також повідомив, що перший вибух приблизно дорівнював 160 грамам тротилу, другий - 190, третій - 230, четвертий - 300.

В якості вражаючих елементів, за словами Захарченка, використовувалися безпосередньо бетонні урни, в які були закладені вибухові пристрої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров: "Такий виклик державі буде жорстоко покараний"

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждало 30 осіб, 26 з них були госпіталізовані. До ранку 4 травня в лікарнях Дніпропетровська залишалися 10 постраждалих від вибухів у п'ятницю, їх життю нічого не загрожує. Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу Україні. Всі вибухові пристрої були закладені в сміттєвих урнах

Зараз ви читаєте новину «Міліція через тиждень з'ясувала, що вибухнуло у Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути