пʼятниця, 09 травня 2014 15:56

МЗС України протестує проти приїзду Путіна до Криму

МЗС України протестує проти приїзду Путіна до Криму
gordonua.com

Міністерство закордонних справ України висловлює протест проти приїзду президента Росії Володимира Путіна до Криму, оскільки візит не узгоджений з Україною.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку із неузгодженим з Україною відвідуванням 9 травня президентом РФ Володимиром Путіним тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", - йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства.

МЗС України розцінює візит глави російської держави в Крим "як відверте ігнорування російською стороною чинного законодавства України, норм міжнародного права, грубе порушення Росією суверенітету України, Статуту ООН та Резолюції ГА ООН "Територіальна цілісність України", а також Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 року".

"Ця провокація ще раз підтверджує, що Росія свідомо йде на подальшу ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах і не бажає врегулювати проблемні питання двосторонніх відносин дипломатичним шляхом", - наголошується в заяві.

У тексті документа також міститься вимога до російської сторони "повернутися до цивілізованих методів здійснення міждержавних відносин, почути заклики міжнародного співтовариства і скасувати незаконні рішення про окупації та анексії частини території України". 

Зараз ви читаєте новину «МЗС України протестує проти приїзду Путіна до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути