вівторок, 19 лютого 2013 19:35

"Ми їм цього не забудемо" - Бригинець про події у Гостиному дворі

"Ми їм цього не забудемо" - Бригинець про події у Гостиному дворі
Нардепа Бригинця у Гостиному дворі кілька "беркутівців" притиснули до стіни й побили. Фото: facebook.com

У влади - агонія, вона втратила здатність тверезо мислити. Поки що опозиція не закликатиме людей виходити на вулиці, але не забуде подій у Гостиному дворі.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

"Ніхто з громадян у Гостиному дворі не робив нічого такого, що могло б спровокувати застосування сили і кидання в автозаки, - говорить він. - У всіх конфліктах брали участь двоє-троє звичайних людей і багато таких собі охоронців. Вони були без охоронних знаків, не мали бейджів, шевронів і так далі. Але діяли злагоджено, розпиляли газ. Не в прямому контакті, а робили це через стіни. Їм спокійно дали втекти, а почали хапати активістів, які нічого такого не робили. Тобто, якщо забути про те, що було побиття депутатів, і все інше було зроблено брутально і людиноненависницьки. Якщо ж додати депутатів, то виникає думка, що влада не сповна розуму. Вона не відає, що робить, вона божевільна і її треба лікувати. Сьогодні у метро та на вулиці до мене підходили десяток людей. Вони розповідали, що бачили все, і що вони обурені".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У мене було одне бажання - взяти ствол і пристрелити їх" - нардеп

Нардеп додав, що "на жаль, у нас немає виходу, мусимо використовувати законні засоби: суди, звернення і так далі".

"А що варто взяти в руки автомати? Є два варіанти: або діяти у рамках норм, незважаючи на те, що влада їх переступила, інший - закликати людей до повстання. Поки що ми цього не робимо. Вчора міністр пообіцяв, що люди, які керували спецзагонами, будуть відсторонені від своїх обов'язків. Подивимося, зараз влада може піти по бєспрєдєлу. Важливо, щоб люди побачили, що починаючи від найменшого міліціонера до міністра, усі - бєспрідєльщіки. Зараз у міністра є ще можливість покарати винних. Тоді залишалися б якісь засоби впливу. Ми б знали, що влада розуміє - вони порушують закон. Якщо ж цього не станеться, будуть відповідні дії з боку громади. Не кажу опозиції, бо це - значно вужче. Те, що сталося вчора, викликає обурення практично в усіх, незалежно від їхніх політичних поглядів", - наголошує він.

На думку Бригинця, своїми діями влада хотіла продемонструвати, що може бити депутатів, як інших людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Правоохоронці сьогодні діють як бандити і ні за що не відповідають" - Головатий про Гостинний двір

"Так, нас били і раніше. Я що, депутат ат раждєнія? Мене били і беззаконня щодо мене творили. Я не відчуваю, що я став якимось особливим, тому що став депутатом. Я не вимагаю іншого ставлення до себе, а вимагаю відповідного ставлення до депутатського мандата, який мені дали. У нас є цей мандат, який дає нам захист, і влада повинна з цим рахуватися. Для мене важливе те, що вчора відбулося. Адже громада може побачити й оцінити дії влади. Так само, як знищення знакового об'єкта, Гостиного двору, побиття депутатів - це є сигнали, які нам дає влада. Вона демонструє, що - божевільна, пішла по бєспрєдєлу і не збирається відступати. Я б назвав це синдромом самурая, який робить усе, що завгодно, бо знає, що жити йому залишилося не довго", - заявив опозиціонер.

Він додав: "Ми не залишимо це без уваги. Коли настане час, будуть відповідні дії. Звичайно, ми нічого не забули. Ми все пам'ятаємо".

Зараз ви читаєте новину «"Ми їм цього не забудемо" - Бригинець про події у Гостиному дворі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути