вівторок, 25 лютого 2014 01:27

Межигір'я в мініатюрі: під Києвом спалили шикарний маєток сина Симоненка (ФОТО, ВІДЕО)
25

Фото: Денис Тимошенко

Під Києвом, у селі Мостище, невідомі спалили чотириповерховий маєток сина лідера Комуністичної партії Петра Симоненка — Андрія.

На місці події побував кореспондент Gazeta.ua.

Поруч з територією, яка належить родині Симоненків, стояла пожежна машина. Пожежники були небагатослівні і мали стомлений вигляд. Їхні обличчя були почорнілі, на них виднілись сліди від сажі.

"Сталось задимлення усередині. Неможливо було дихати, ледь не задихнулись", - розповів один з рятівників.

Всередині будівлі панує повний безлад. На підлозі мокро від гасіння пожежі. У багатьох кімнатах почорнілі стіни, обпалені меблі й підлога. Подекуди залишки від розбитих пляшок. Залишились навіть цілі пляшки із запалювальною сумішшю — очевидно, що нападники використовували "коктейлі Молотова".

На місці перебував слідчий, який не перешкоджав роботі журналіста Gazeta.ua. Після огляду кореспондентом спаленого приміщення міліціонер поцікавився, чи не знаходив часом працівник ЗМІ ключі від люксового автомобіля Aston Martin.

Водночас, як розповів Gazeta.ua один із представників обслуговуючого персоналу, який побажав залишитись інкогніто, увечері 24 лютого близько десяти осіб перестрибнуло паркан й наказало охороні закритись у маленькому будиночку на подвір'ї.

"Вони залізли з боку Зимового саду. Спочатку чоловік десять. Потім відкрили ворота, і їх набігло ще більше. Заборонили нам користуватись мобільними телефонами. Пізніше приїхала Державна служба охорони, але вона не вмішувалась", - розповів працівник помістя.

За його словами, нападники орудували у маєтку близько півтори години, спротиву їм ніхто не чинив і не стріляв. Постраждалих серед людей нібито немає.

Водночас на другому поверсі будинку на підлозі було помічено вистріляну гільзу.

"Я нічого вам сказати зараз не можу. Сам у шоці", - зазначив Gazeta.ua управляючий маєтком Євген Коновалов.

Загалом інтер'єр та екстер'єр маєтку дуже вишуканий. У багатьох кімнатах висять картини, є численні спальні з широкими ліжками, душовими кабінами та туалетами.

Серед книжок — переважно твори російських та французьких метрів літератури. Є також різноманітні кодекси українського законодавства.

Ззовні, з боку вулиці, для стороннього перехожого будинок нагадує двоповерхову обсерваторію або церкву з круглим куполом. Проте з внутрішнього двору перед очима постає чотириповерхова конструкція.

Двір за будинком кількаярусний — з декоративними насадженнями, ставком, парком, альтанками. Територія маєтку сина головного комуніста України значно менша за резиденцію екс-президента Віктора Януковича, проте загалом за своїм змістом і формою нагадує Межигір'я.

Зараз ви читаєте новину «Межигір'я в мініатюрі: під Києвом спалили шикарний маєток сина Симоненка (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути