четвер, 14 липня 2016 18:15

Міжнародна федерація журналістів закликала українську владу припинити переслідування Шустера

Міжнародна федерація журналістів закликала українську владу припинити переслідування Шустера
Фото: Шустер LIVE / Facebook

Критика щодо студії Савіка Шустера за вибором гостей і тим програм не означає, що він або будь-хто інший повинен бути позбавлений владою права на журналістську професію, заявили в Міжнародній федерації журналістів.

Міжнародна федерація журналістів в своєму листі до української влади закликала припинити переслідування телеканалу 3S.tv і його засновника Савіка Шустера. Про це повідомляється на сайті федерації.

"Існує критика, яка лунає в Україні на адресу студії Савіка Шустера з боку політиків, медіаекспертів та представників громадянського суспільства за вибором гостей і тем програм. Однак це не означає, що Савік Шустер або будь-хто інший повинен бути позбавлений владою права на журналістську професію, права на свободу вираження поглядів, права представляти в ефірі різні точки зору", - йдеться в повідомленні на сайті федерації.

Президент федерації Філіп Ляруш назвав цей випадок "грубим порушенням засадничих принципів свободи слова і незалежної журналістики".

"Не зумівши піддати майданчик цензурі і змусити її залишити ефір, опоненти свободи слова вдалися до сфабрикованих податкових справ у спробі заглушити критику. Завдяки нашій солідарності гарантуємо, що цього не станеться", - підкреслив Ляруш.

25 квітня Київський міський центр зайнятості анулював дозвіл Шустеру на роботу в Україні, оскільки той нібито не повідомив, що 2015 року проти нього було відкрито кримінальне провадження. Адвокат Шустера Євген Петренко уточнив, що кримінальне провадження відкрито не стосовно Шустера особисто, а щодо "Савік Шустер Студія". Державна фіскальна служба повідомила, що розслідує кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків стосовно як посадових осіб ТОВ "Савік Шустер Студія", так і самого Шустера.

28 квітня Державна служба зайнятості призупинила дію рішення Київського міського центру зайнятості щодо анулювання дозволу на роботу.

13 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київського міського центру зайнятості про анулювання дозволу Шустеру на працевлаштування в Україні, однак цей вердикт суду спробували оскаржити.

12 липня Київська апеляційний суд відхилив скаргу Київського міського центру зайнятості та підтвердив рішення суду першої інстанції про надання Шустеру права працювати в Україні. Генеральний директор каналу 3s.tv Павло Єлізаров припустив, що в Київському міському центрі зайнятості продовжать розпочате, оскільки їм не дали команду "відбій".

Сам Шустер вважає, що, переслідуючи "Савік Шустер Студію", Державна фіскальна служба "виконує замовлення людей, яким не вигідно, щоб на телеканалах лунала правда", а її глава, Роман Насіров, зводить особисті рахунки з телеведучим.

Шустер живе і працює в Україні з 2005 року.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародна федерація журналістів закликала українську владу припинити переслідування Шустера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути