вівторок, 20 серпня 2013 00:33

Між Великобританією та Іспанією назріває політичний конфлікт

Між Великобританією та Іспанією назріває політичний конфлікт
Фото: tsn.ua

МЗС Великобританії не виключає можливості політичних дій щодо Іспанії у разі, якщо криза на кордоні з Гібралтаром не буде вирішена найближчим часом.

Про це заявив офіційний представник зовнішньополітичного відомства.

"Ми готові зробити те, що повинно бути зроблено для досягнення позитивного для нас результату, - повідомив співробітник МЗС. - Посилення іспанською стороною контролю на кордоні з Гібралтаром — абсолютно несиметричний крок, і всій цій ситуації необхідно покласти край як можна швидше".

"Звичайно, нашим пріоритетом продовжують залишатися політичні методи і прямий діалог з іспанським урядом, - зазначив представник дипвідомства. - Ми також вивчаємо можливість звернення до суду".

Напруженість, що виникла в останні дні між Мадридом і Лондоном, пов'язана з рішенням влади Гібралтару, деколонізації якого домагається піренейське королівство, скинути в прибережні води 70 бетонних блоків "з метою створення штучного рифу і збільшення вилову риби". У відповідь Іспанія посилила контроль на кордоні з британською заморською територією і обіцяла ввести додаткові заходи митного і податкового контролю.

Сполучене Королівство вкрай болісно відреагувало на це рішення, а мер Лондона і один з найбільш популярних політиків країни Борис Джонсон навіть закликав "захищати Гібралтар так само, як і 1982 року Фолкленди від аргентинців".

Варто відзначити, що раніше до порту Гібралтара прибув британський фрегат "Вестмінстер" / HMS Westminster /. У ВМС королівства запевнили, що "візит був спланований давно", ще до скандалу з Іспанією, і ніяк з ним не пов'язаний.

Зараз ви читаєте новину «Між Великобританією та Іспанією назріває політичний конфлікт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути