четвер, 16 червня 2016 15:57

Між Росією і Україною може настати новий етап взаємин - Медведчук

Між Росією і Україною може настати новий етап взаємин - Медведчук
Віктор Медведчук

Між Росією і Україною може настати новий етап взаємин, заявив журналістам спецпредставник з гуманітарних питань в Тристоронній контактній групі по Україні Віктор Медведчук.

На думку політика, цьому має посприяти процес, запущений з гуманних міркувань Володимиром Путіним. Йдеться про помилування Надії Савченко і надалі звільнення росіян і українців.

"Переговори про звільнення ув'язнених – двох засуджених у Росії українців і заарештованих київською владою журналістів з Одеси – були тривалими і непростими. Сторони наполягали на виконанні своїх вимог. Але в підсумку всі суперечні питання вдалося узгодити. В України був інтерес отримати Солошенка і Афанасьєва, які були засуджені судами Російської Федерації. Для того щоб їх звільнити, треба було здійснити певні взаємні дії. І була пропозиція: звільнити двох журналістів - Глищинську і пана Діденка", - розповів Медведчук журналістам.

Медведчук стверджує: це він запропонував президенту Порошенку кандидатури одеських журналістів як тих, кого Україна могла б передати Росії замість засуджених. І, отримавши згоду, почав переговори з російською стороною.

"Я розцінюю ці дії як акт гуманізму. Я взагалі розцінюю це як етап, який може по-новому почати відносини між Росією і Україною. Це продовження стратегічних дій у гуманітарній сфері після звільнення Савченко та двох громадян Росії в Україні. Я думаю, що такі кроки можуть визначити новий етап взаємин Росії та України, в чому, я твердо впевнений, обидві країни потребують", - наголосив Медведчук і додав, що переговори про взаємне звільнення утримуваних осіб тривають і в Мінську, де діалог між собою ведуть Київ і Донбас.

"Ми розшукуємо на територіях ЛНР і ДНР 113 осіб, утримуваних там. Крім цього, 647 людей ми шукаємо як безвісти зниклих. Відповідно, представники Луганська і Донецька розшукують 946 осіб на підконтрольній Києву території", - повідомив політик.

Зараз ви читаєте новину «Між Росією і Україною може настати новий етап взаємин - Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути