четвер, 05 березня 2015 15:47

Місцеві вибори восени пройдуть за новою Конституцією

Місцеві вибори восени пройдуть за новою Конституцією

Місцеві вибори в Україні цієї осені мають пройти за новою Конституцією і з новими територіальними громадами.

Про це заявляє міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

"Ми повинні вже наступні місцеві вибори провести за новою Конституцією, в нових умовах, і найголовніше - з новими територіальними громадами, які повинні бути створені за новим принципом", - сказав він.

За його словами, незважаючи на брак часу, є конкретний план, який був складений на підставі Концепції реформування місцевого самоврядування, затвердженої в 2014 році.

"З того часу було змінено склад парламенту, а й у новому парламенті також є абсолютне розуміння необхідності проведення цих реформ, підтримка Концепції реформування місцевого самоврядування", - пояснив віце-прем'єр.

Зубко відзначив, що в Україні вже зараз є законодавча база для проведення реформи місцевого самоврядування: Бюджетний і Податковий кодекси, закони про добровільне об'єднання громад, про основи державної регіональної політики.

Також він зазначив, що військова агресія з боку Російської Федерації не повинна стати перешкодою для проведення реформ в Україні.

"Це дуже амбітне завдання - проведення реформ в країні, яка перебуває під агресією сусідньої держави. Чим швидше ми проведемо цю реформу, тим швидше РФ зрозуміє, що Україна вже є європейською державою", - сказав Зубко.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві вибори восени пройдуть за новою Конституцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути