середа, 23 липня 2014 17:53

Меркель більше не хоче миритися з Росією і вимагає санкцій - речник

Меркель більше не хоче миритися з Росією і вимагає санкцій - речник
Ангела Меркель. Фото: 24daily.net

Канцлерка ФРН Ангела Меркель більше не хоче чекати й вимагає якомога швидше запровадити економічні санкції проти Росії.

Про це заявив у середу, 23 липня, в Берліні заступник офіційного речника німецького уряду Ґеорґ Штрайтер, пише Німецька Хвиля.

За його словами, оскільки Росія не продемонструвала зацікавленості в розслідуванні падіння малайзійського пасажирського літака на території Східної України, канцлерка Німеччини Анґела Меркель вважає за необхідне ухвалення швидких рішень. За даними агентства Reuters, йдеться про якомога швидше запровадження з боку Європейського Союзу суттєвих економічних санкцій.

Як повідомляється далі, глава німецького уряду привітала те, що Єврокомісія в четвер представить пропозиції стосовно обмеження доступу Росії до ринку капіталів, а також обмеження на продаж Росії зброї, виробів, які можна використовувати як з мирною, так і з військовою метою, чутливих технологій, у тому числі й в енергетичному секторі.

Посилаючись на свої джерела в німецьких урядових колах, Reuters повідомляє, що в четвер під час зустрічі послів країн ЄС не лише обговорюватиметься список можливих заходів, а й слід очікувати рішень стосовно санкцій, які торкнуться конкретних російських фірм.

Урядовий речник у Берліні також зауважив, що Меркель готова в зв'язку з цим взяти участь у надзвичайному саміті ЄС. Різка критика на адресу Росії, яка робить замало, пролунала й у зовнішньополітичному відомстві Німеччини.

"З нас досить!", - цитує Reuters слова однієї з речниць німецького МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Меркель більше не хоче миритися з Росією і вимагає санкцій - речник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути