вівторок, 08 жовтня 2013 11:47

Мер Калуша, через відсутність грошей в бюджеті, взяв безоплатну відпустку - на черзі бюджетники міста

Мер Калуша, через відсутність грошей в бюджеті, взяв безоплатну відпустку - на черзі бюджетники міста
Ігор Насалик. Фото: styknews.info

Калушський міський голова та 40 працівників апарату виконавчого комітету міськради пішли у неоплачувані відпустки із 7 по 11 жовтня. На цілий тиждень місто залишилося без керівництва - жодні рішення не приймаються.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Ми вимушені піти на такий крок, це рішення є законним, так як із жовтня місяця для нашого міста немає жодних бюджетних призначень від Міністерства фінансів - ні на заробітну плату, ні на розрахунки за виконані роботи, ні для підготовки до зимового періоду.  Ми писали п'ять звернень до Мінфіну.  Отримували тільки відписки з обіцянками переглянути дотації в березні, тоді в червні, останній раз у вересні", - коментує ситуацію Калуський міський голова Ігор Насалик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко у Раді: немає бюджету - немає зарплати міністрам

У липні цього року на позачерговій сесії міської ради було ухвалено звернення до прем'єр-міністра України Миколи Азарова. А у вересні міський голова уже телеграмою просив прем'єра втрутитися в ситуацію.

"4 вересня Азаров дав доручення Мінфіну та Держказначейству  вирішити ситуацію до 25 вересня. Проте жодна із цих служб доручення прем'єра так і не виконала. В понеділок знову зберемося на позачергову сесію, щоб вирішити питання фінансування міста", - додає Насалик.

Якщо  до кінця цього тижня ситуація не буде вирішена - з наступного тижня у безоплатні відпустки підуть всі працівники бюджетних установ міста.

Зараз ви читаєте новину «Мер Калуша, через відсутність грошей в бюджеті, взяв безоплатну відпустку - на черзі бюджетники міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути