четвер, 16 січня 2014 08:49

Мені здається, що всередині силовиків діє рука не з цієї країни - Луценко

Мені здається, що всередині силовиків діє рука не з цієї країни - Луценко
Юрій Луценко Фото: dw.de

Юрій Луценко, який наразі перебуває у лікарні, припускає, що в середовищі українських силовиків "діє рука з іншої країни".

"Силовики переконують Януковича, що без них йому був би кирдик. Але є ще одна важлива річ. У мене посилюється враження, що при цьому усередині силовиків діє рука не з цієї країни. Давайте згадаємо, що вже всі диктаторські технології проти опозиції були задіяні. Крім однієї. Був задіяний розгін демонстрантів 30 листопада; був задіяний індивідуальний терор - це я про Тетяну Чорновол; почали формуватися передумови для заборони неурядових організацій; з'явилися списки неугодних іноземців. Залишилася остання технологія, але найскладніша - бомба. І я з тривогою чекаю закінчення Олімпійських ігор. Саме тому, коли я дізнаюся про ескалацію напруженості, я йду туди. Саме тому я їхав до автобусів з "Беркутом". Саме тому я ходжу по Майдану, в тому числі вичисляючи підозрілих осіб, з підозрілими пакетами. Чи розуміє це Янукович? Це найбільше питання. Мені здається, немає. Мені здається, його інформують про те, що доблесні силовики ефективно прибирають з дороги влади протестувальників", - сказав Луценко.

Разом з тим, політик заявив, що Янукович зобов'язаний забезпечити можливість переговорів між владою та опозицією.

вважаю, що президент зобов'язаний це зробити. Я не знаю, чи може він собі це дозволити. Але я впевнений, що якщо він все ще президент України, а не губернатор Малоросії, то він зобов'язаний виходити на формат переговорів. Яких - це його питання. Якщо президент думає про країну і, скажемо прямо, про свою безпеку, про майбутнє своєї сім'ї, він зобов'язаний вести переговори", - зауважив Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Мені здається, що всередині силовиків діє рука не з цієї країни - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути