вівторок, 30 липня 2013 19:24

Мельника з Печерського суду винесли на стільці

Печерський райсуд Києва оголосив перерву до завтра у справі ректора Національного університету Державної податкової служби (м. Ірпінь) Петра Мельника, якого звинувачують у отриманні хабара.

Засідання перенесли за проханням його захисників, через погане самопочуття підозрюваного. Суддя Світлана Пілаєва перенесла засідання на середу 11:00 ранку.

Вранці на засідання Петро Мельник не з'явився, прийшли тільки його захисники, які надали довідки, що він зараз у лікарні. Суддя наказала привезти його. Тоді підозрюваного доставили до суду в інвалідному кріслі. Все судове засідання Мельник пролежав на лаві підсудних, і на питання судді відповідав дуже тихо.

"Підзахисний не розуміє, що відбувається і де він знаходиться. Тепер стан хворого середнього ступеня тяжкості. Ми вважаємо, що підзахисний не може брати участь у судовому засіданні. Крім того, ми не знаємо, хто викликав фахівців приватної клініки "Борис" і хто оплачував їхні послуги. Тому ми не можемо довіряти їх укладенню", - сказав Руслан Місюна, адвокат підозрюваного.

Слідчий та представники прокуратури зазначили, що Мельник може бути присутнім на засіданні суду, і лікарі, присутні в будівлі суду, можуть це підтвердити. Суддя після недовгих роздумів оголосила перерву до завтра, а правоохоронців зобов'язала до завтрашнього ранку провести експертизу стану здоров'я підозрюваного і висновок надати суду.

Зазначимо, що Мельника з приміщення суду винесли на кріслі двоє лікарів, та "швидкою" відвезли до приватної клініки. Попередньо це інститут кардіології імені М. Д. Стражеско.

/media/video/509440/1_509440.mp4

Мельника затримали 27 липня під час отримання хабара в розмірі 120 тис. грн. податківці та міліціонери у власному кабінеті. Якщо провину ректора доведуть, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Мельника з Печерського суду винесли на стільці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути