пʼятниця, 21 серпня 2015 09:36

Медведчук купив найсучаснішу яхту у світі за 200 мільйонів євро - нардеп
5

Екс-глава Адміністрації президента Вкітор Медведчук купив яхту за 200 мільйонів євро.

Про це у блозі "Української правди" написав нардеп Сергій Лещенко.

"У серпні 2015 року вперше на Лазурному березі Франції на людях з'явилась п'ятипалубна красуня-яхта Royal Romance довжиною 92,5 метра. Це справді унікальний штучний витвір інженерного і дизайнерського мистецтва, який був добудований наприкінці минулого року на верфі Makkum голландських королівських верфей Feadship.

У середині липні 2015 року яхта тільки вийшла з порту Амстердама. Мета - новинка повинна встигнути потрапити до свого господаря до дня народження, який він святкує 7 серпня.

Прізвище цієї людини Віктор Медведчук - багаторічний український олігарх, народний депутат і голова адміністрації президента, кум Путіна і парламентер з терористами ЛНР/ДНР, походження незліченних багатств якого досі невідомо", - написав він.

За словами Лещенка, для більшості співгромадян Медведчука що 180 тис доларів, що 180 млн євро - цифри одного порядку. "Однак просто повірте - це захмарна вартість. Це більше, ніж весь особовий авіапарк Ахметова, який складається з трьох літаків - Аеробуса А-319 і двох "Фалькон"", - додав нардеп.

Валова місткість яхти складає 2 900 тонн, вона включає просторі номери для 14 гостей і 22 членів екіпажу. Звичайно ж, є ліфт. Яхта оснащена ультрасучасною системою стабілізації, яка зменшує ефект крену під час руху і підвищує комфорт під час стоянки.

На яхті встановлено два дизельні двигуни 3 тис кінських сил кожен, а водні резервуари вміщають 55 тис 200 літрів прісної води. Зовнішній дизайн яхти Медведчука - авторства бюро De Voogt Naval Architects з нідерландського міста Гаарлем, а компанія "Сеймур Даймонд", яка відповідала за інтер'єр, оформляла також яхту Абрамовича Eclipse.

"Я закликаю Олексія Навального докласти зусиль, щоб розібратися, чи не за гроші російських платників податків кум президента Путіна купив найсучаснішу на сьогодні яхту у світі.

Хоч яхта Медведчука плаває під прапором Бермудських островів, сам він все ще залишається громадянином України. І мені цікаво, чи в належному розмірі він заплатив податки на доходи, які дозволяють йому купувати яхти вартістю близько 200 мільйонів євро. Відповідний запит буде направлений мною в компетентні органи України", - написав Лещенко.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук купив найсучаснішу яхту у світі за 200 мільйонів євро - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути