Ексклюзиви
неділя, 19 січня 2014 09:30

Майдан може відкинути нинішніх лідерів — Бала

Майдан може відкинути нинішніх лідерів — Бала
фото: rian.com.ua

Якщо Україну порівнювати з комп'ютером — операційна система зависла. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

" Антивірусна програма не працює. Зараз з обох боків політики намагаються нею скористатися, щоб "вилікувати" вірус. Але нам потрібна нова система — побудована на іншій матриці. Обов'язковим на першому етапі має бути пункт: три опозиційні лідери на віче на Майдані кажуть, що все зроблять для того, аби до виборів 2015 року Україна прийшла до парламентсько-президентської республіки", - зауважив експерт.

За його словами, люди можуть розчаруватися в керівниках політичних партій і в тих, хто оголосив себе громадськими лідерами.

"Майдан може відкинути нинішніх лідерів. Ситуація децентралізується, море розійдеться. Не виключено, що в якомусь регіоні з'являться нові лідери. Бо до управління Україною мають бути долучені люди, які отримали освіту у ХХІ столітті. Таких треба знайти. Вони точно не вмонтовані в політику", - зазначив Бала.

На його думку, 2014-й буде роком протестного руху.

"Пояснював представникам влади: якщо в давні часи полководець чи цар захоплював якесь місто, давав три дні на пограбування. На четвертий наводив порядок. Якщо хтось із воїнів грабував далі, його карали. А ви вже три з половиною роки грабуєте країну. Це — нонсенс. Майдан може стати територіально меншим, але якіснішим. Як символ, повинен існувати до того моменту, коли розпочнуться реальні зміни. Поки що я запустив би кілька програм. Наприклад, "Ні — хабарам!". Хтось повісить собі таку наліпку, потім — другий, третій, четвертий. Люди перестануть давати хабарі. Об'єднаються в групу, захищатимуть себе, звертатимуться до суду. У Грузії нині 97 відсотків не тільки не дають хабарі, а й не знають серед своїх знайомих таких, які робили б це. 10 років тому все було навпаки", - наголосив Бала.

Зараз ви читаєте новину «Майдан може відкинути нинішніх лідерів — Бала ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути