четвер, 18 червня 2015 12:37

Ляшко розширить свій вплив в уряді - експерт

Ляшко розширить свій вплив в уряді - експерт

Кардинальної зміни кадрового складу уряду не буде мінімум до осені, і швидше за все до місцевих виборів - вважає політолог Вадим Карасьов.

Також не варто очікувати розпаду коаліції або виходу з неї окремих партій.. У суспільстві зараз сильний запит на єдність еліт, всі пам'ятають історію 2005 року і чим закінчилися чвари всередині нібито демократичної коаліціі. Тому члени коаліції зціпивши зуби будуть працювати разом, незважаючи на опозиційну риторику " Батьківщини "або особливу думку Удару.

У той же час можливі певні точкові зміни в кадровій матріці. Необачно підставився з польотом на приватному літаку міністр екології, і цей скандал може призвести до появи вакансії. Виходячи з ваги нинішніх учасників коаліції, дану посаду може заповнити представник Радикальної партії, яка до цього не претендувала на велику кількість посад у виконавчій владі. Логіка буде пояснена тим, що Мінекології курирується віце-прем'єром Вощевським, висуванцем РПЛ, який відновився після хвороби і повернувся до інтенсивної роботи.

Щодо інших кадрових призначень політолог прогнозує призначення третього члена Вищої ради юстиції за квотою парламенту, а також представника Рахункової палати. У той же час переформатування складу Центрвиборчкому навряд чи буде зроблено до проведення місцевих виборів у жовтні 2015.

Останні скандали у зв'язку з відходом з посади Наливайченко не приведуть до яких-небудь викриттів або відставок і не викличуть ефекту доміно. Це поки що разовий факт випадання людини з системи, але ще не розкол у правлячій еліті і тим більше не поява контреліти. Нинішній правлячий клас НЕ готовий до самозміни, а альтернатива поки не з'явилася - констатує Вадим Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко розширить свій вплив в уряді - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути