неділя, 09 грудня 2012 18:01

Львів'яни дали понад 100 гривень на кулі для Януковича

Сьогодні в центрі Львова провели близько 10 одиночних акцій зі збору коштів на набої для боротьби з набридлою владою. Акцію організував рух "Автономний опір".

У 7-градусний мороз активісти розійшлися в різні частини центру міста по одному. В руках тримали плакати: "Набридла влада? Дайте грошей на набої!". Поруч була скринька для грошей.

"І шо, як я дам тобі грошей, то ти застрелиш Януковича й усю банду?, - запитав чоловік із сивою бородою в одного націоналіста. – А як їх застрелити, то жити буде краще? Прийде інший злодій туди й теж буде красти. Тут треба свідомість людей міняти. Але гривню дам за те, що хочеш щось змінити".

Близько 30 хвилин молодь збирала гроші.

"Звичайно, що йти стріляти владу ми не будемо зараз, але це заклик і демонстрація того, що скоро ми, простий народ, будемо до цього готові, - пояснив активіст Максим. – Моїй мамі, лікарці не видають зарплату й відсилають у неоплачувану відпустку, нерви вже не витримують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступна українська революція не нагадуватиме помаранчеву 2004-го

Пізніше діячі пішли під міськраду. Там зібралося близько 15 людей із плакатами: "Зброю в руки народу", "Держава ворог народу", "Разом проти влади" та інші.

"На кожних виборах нам підсовують "останню надію", - говорить у мегафон речник акції. - У 94-му році нею був Кучма, потім Ющенко, цього року - опозиція. Скільки ще ми будемо давати себе одурити, скільки ще сліпо обманюватимемо себе? Для зарплати вчителям та лікарям грошей немає, а для потреб тварини, під іменем янукович, тратиться 2 мільйони гривень у день. Нам говорять, що казна пуста, але для зажерливих чиновників та депутатів завжди знайдуться гроші на шикарні автомобілі та елітне житло. Ми закликаємо вас, наших братів-українців, скинути з себе державне ярмо і повстати проти системи! Забудьте про страх і подумайте: що вам скажуть ваші діти?".

Тоді двоє хлопців запалили димові шашки. До них підійшли кілька міліціонерів, однак затримувати не стали. На цьому акція завершилася.

За півгодини містяни пожертвували понад 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни дали понад 100 гривень на кулі для Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

352

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути