пʼятниця, 09 грудня 2011 21:04

Львівські чорнобильці так і не вирішили свої проблеми з владою

Львівські чорнобильці так і не вирішили свої проблеми з владою

Сьогодні у Львівській облдержадміністрації відбувся круглий стіл між владою та чорнобильцями.

Про це повідомила голова Львівського обласного благодійного фонду "Діти Чорнобиля" Валентина Буренок.

На зборах були присутні голова головного управління Пенсійного фонду України Олександр Другов і представник прокуратури Львівської області, заступник голови облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу та соціальної політики Іван Стефанишин, представники управлінь охорони здоров'я, транспорту та зв'язку і соціального захисту.

Основну проблему: виплата пенсій чорнобильцям згідно з судовими рішеннями та виконання Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", так і не вирішили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ганьба владі!" - чорнобильці оголосили сухе голодування

Керівник обласного управління пенсійного фонду України Олександр Другов пропонує проводити роз'яснювальну кампанію щодо постанови Кабінету міністрів України "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Однак чорнобильці, які були на засіданні круглого столу, вважають такий крок безглуздим, оскільки, на їхню думку, жодна постанова уряду не може стояти над законом, який має вищу юридичну силу.

"Ми не вирішили проблеми, - заявила Буренок. – Гроші нам не планують виплачувати. Говорять, що їх немає. Тому будемо зустрічатися через тиждень і обговорювати проблеми знову". 

Зараз ви читаєте новину «Львівські чорнобильці так і не вирішили свої проблеми з владою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути