вівторок, 17 червня 2014 12:43

Лукашенко може дати прихисток Януковичу, а потім "продати" його Україні - політолог

Лукашенко може дати прихисток Януковичу, а потім "продати" його Україні - політолог
president.gov.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зацікавлений у наданні притулку екс-президенту України Віктору Януковичу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

За словами експерта, Лукашенко готовий надати притулок Януковичу з місцем проживання у селі, звідки походять батьки останнього. "Щоб він тихо сидів у тому селі і доживав свій вік", - пояснив політолог.

Палій нагадав, що свого часу схожа політика Лукашенка була орієнтована і до киргизького президента Курманбека Бакієва, якого вигнали з власної країни і який зараз мешкає в Білорусі.

"Зараз Лукашенко фактично робить пенсіонерський притулок для авторитарних диктаторів. Чому він це робить? Мабуть тому, що співчуває їм як схожим натурам. По-друге, він думає і про своє майбутнє. По-третє, це дуже серйозні фінансові ресурси. Якщо киргизький президент вивіз якусь копійчину, то у Януковича крім золотих батонів є ще величезні можливості. І якщо російські спецслужби ще не "витрусили" його до останньої копійки, то в нього щось є. Якщо зараз говорять про вивезення тільки готівкою 2 мільярдів доларів, то ми можемо собі  лише уявляти, скільки на різних рахунках заховано ", - зауважив політолог.

За словами Палія, для Лукашенко є важливим те, що Янукович може привезти до Білорусі мільярдні кошти.

Водночас, як вважає експерт, Лукашенко буде робити все для того, аби українсько-білоруські стосунки не погіршувались.

"Звичайно, що Україні це не сподобається і ми будемо намагатися отримати його назад. Але Лукашенко, роблячи все по своєму, демонструватиме різноманітні жести. Наприклад, допустить на ринок наші товари, або пам'ятник Шевченку зробить посеред Мінська. А якщо Україна запропонує щось серйозніше, то може і продати Януковича", - сказав політолог.

Нагадаємо, що у ЗМІ з'явився аудіо-запис, у якому нібито син екс-президента Януковича Віктор просить Лукашенка про притулок для батька в Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко може дати прихисток Януковичу, а потім "продати" його Україні - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути