вівторок, 26 червня 2012 21:37

Спецтема: Качанівська колонія

Луценко: Тимошенко потрібна в залі суду для того, щоб висунути їй чергове звинувачення

Луценко: Тимошенко потрібна в залі суду для того, щоб висунути їй чергове звинувачення
Зокрема йдеться, за словами Луценка, про звинувачення екс-прем'єра у вбивстві Євгена Щербаня.Фото: segodnya.ua

Влада хоче бачити екс-прем'єра Юлію Тимошенко у залі судового засіданні, щоб була можливість висунути їй чергове звинувачення. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Він наголосив, що у харківському суді, де вчора, 25 червня, відбулося засідання у другій справі проти Тимошенко щодо діяльності компаній ЄЕСУ, встановили спеціальну скляну конструкцію для підсудної, щоб обов'язково доставити Тимошенко на засідання.

"Юлія Тимошенко їм потрібна в залі суду лише для того, щоб у слідства з'явилася можливість пред'явити їй чергове сфальшоване звинувачення", - пояснив екс-міністр.

Зокрема йдеться, за словами Луценка, про звинувачення екс-прем'єра у вбивстві Євгена Щербаня у 1996 році.

"У нашій країні, де президент вже визначив її винною у цьому злочині, все буде задіяно для виконання його бажання", - зазначив екс-міністр.

Відповідаючи на запитання, чи вірить він у позитивне рішення по касаційній скарзі Тимошенко на вирок Печерського суду по газовій справі, Луценко наголосив: "Ви собі уявляєте, щоб інстанція, якою керує рідний брат Генпрокурора, встановила безпідставність звинувачень ГПУ? Я - ні".

Нагадаємо, що сьогодні колегія суддів Вищого спеціалізованого суду прийняла рішення про перенесення розгляду касації екс-прем'єра Юлії Тимошенко на 12 липня. Головуючий суддя Станіслав Міщенко зазначив, що суду необхідно отримати докази стану здоров'я Тимошенко.

Розгляд касації вже вдруге переноситься через відсутність на засідання Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: Тимошенко потрібна в залі суду для того, щоб висунути їй чергове звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути