четвер, 25 квітня 2013 10:54

Луценко: Київські вибори можуть стати репетицією перемоги опозиції на 2015

Луценко: Київські вибори можуть стати репетицією перемоги опозиції на 2015
Юрій Луценко. Фото: nso.org.ua

Юрій Луценко зустрівся із громадськими активістами групи САМ.

За словами політика, окрім обговорення спільної роботи інтелектуалів над проектом плану для нової країни вони говорили і про політику, передає прес-служба Луценка.

"Я вважаю, що опозиція в будь-якому разі зобов'язана висунути єдиного кандидата в міські голови. Логічно це зробити до завершення повноважень нинішньої Київради і Дня Києва", - упевнений Луценко.

"І не важливо, чи регіонали через Конституційний Суд призначать ці вибори в незручний для опозиції та киян серпень, чи взагалі вкрадуть у киян право обирати владу - головне продемонструвати здатність опозиції домовлятися про єдиного кандидата", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймудрішими на ТВі виявились журналісти — Стець

Він нагадав, що саме кияни "зафіксували на парламентських виборах свою демократичну позицію і врятували ситуацію і в узгоджених, і в неузгоджених опозицією округах". "Для перемоги на президентських виборах у 2015 році цей приклад важко переоцінити. Тепер опозиція має в свою чергу припинити ховати голову в пісок, продемонструвати вміння домовлятися у верхах по Києву", - зазначив Юрій Луценко.

За його словами, "цей єдиний кандидат мусить потім публічно сісти за стіл з представниками громадянського суспільства і взяти на себе певні зобов'язання перед столичною громадою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР не нацьковувала Польщу на ОУН-УПА, то все вигадки "хворої голови" "Свободи" - Олійник

"Кандидати з числа громадських активістів мають отримати квоту в списку єдиних кандидатів від опозиції в мажоритарних округах до Київради", - додав він.

"Все це зробить Київські вибори репетицією до переможного алгоритму дій на президентських виборах-2015. Це ще й підтвердить статус Києва як моделі постконфліктної української нації, де об'єднуються різні, де навчилися чути і поважати інших, де отримують задоволення від різноманітності", - резюмував Юрій Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: Київські вибори можуть стати репетицією перемоги опозиції на 2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути