вівторок, 16 липня 2013 09:54

Литвин вирішив відновити діяльність Народної партії

Литвин вирішив відновити діяльність Народної партії
Фото: kommersant.ua

Народний депутат Володимир Литвин вирішив відновити діяльність Народної партії, яку він очолює з 2004 року.

Про це розповів заступник голови цієї політичної сили, народний депутат Сергій Гриневецький (фракція Партія регіонів), передає Комерсант-Україна.

Він повідомив, що на нещодавньому засіданні політвиконкому НП було прийнято низку рішень, метою яких є відновлення її діяльності. За словами Гриневецького, на даний момент можливі три варіанти розвитку подій, які планується обговорити на з'їзді: "Необхідно провести публічну дискусію серед партійців - що далі робити партії. Або ми з кимось об'єднуємося, або оголошуємо про саморозпуск, або приймаємо рішення про подальшу самостійну роботу, але при цьому в нинішніх умовах партії потрібен олігарх, якого б цікавила політична сила". Пан Гриневецький уточнив, що об'єднання можливе тільки з провладною силою: "За своєю суттю ми не можемо бути в опозиції".

Як відомо, в нинішньому скликанні парламенту Народна партія представлена ??всього двома депутатами: Володимир Литвин (позафракційний) переміг у мажоритарному окрузі N65 (Житомирська область), а Сергій Гриневецький - в окрузі N134 (Одеса).

У регіональних структурах НП неохоче коментують плани відновлення своєї діяльності. "Це занадто серйозне питання, я відмовляюся його коментувати по телефону", - заявила керівник секретаріату харківської обласної організації НП Людмила Герасимова. Телефони інших регіональних обласних організацій, зокрема Запорізької, Івано-Франківської, Миколаївської, вчора не відповідали.

Глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що спроби відновити діяльність партії ні до чого не приведуть. "Мова йде про якісь внутрішньопартійних маневрах. Можна припустити, що в партії можуть виставити кандидатуру свого лідера на президентських виборах, однак його шанси на перемогу мінімальні, - заявив Фесенко. - Народна партія, як і Соціалістична партія, і СДПУ (о), вже пройшла пік своїх можливостей і зараз опинилася серед численних маргіналів. Повернутися у велику політику їй буде дуже складно".

Зараз ви читаєте новину «Литвин вирішив відновити діяльність Народної партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути