четвер, 05 травня 2016 17:35

Лещенко підняв "стару тему" зміни керівництва Центренерго в інтересах олігархів - експерт

Народний депутат України (фракція Блоку Петра Порошенка) Сергій Лещенко видав за "сенсацію" новину, скасування конкурсу з обрання голови Центренерго, майже двомісячної давності.

Народний депутат Лещенко у своєму блозі на "Українській правді" написав: "Але замість посадок ми бачимо феєрверк схем і калейдоскоп смотрящих. Історія останніх днів, що потрапила на радари навіть посольства США: заблокований конкурс з обрання глави компанії "Центренерго", що об'єднує державні ТЕС".

З посиланням на унікальні джерела Лещенко повідомив, що йому відомо, хто заблокував конкурс обрання глави компанії "Центренерго".

"Коли у фінал вийшли кілька чужих Банковій фаворитів, засідання номінаційного комітету було зірвано за півтори години до початку", - написав він.

При цьому, згідно з прикладеними до новини документами, позов про скасування конкурсу був поданий ще в березні 2016 року, а рішення суду з'явилося у ЗМІ в квітні.

Причиною рішення суду, повідомляв Цензор.НЕТ про скасування конкурсу стало порушення процедури (порядку проведення конкурсного відбору, затвердженого 03.09.2008 р. Постановою Кабміну №777), так як претенденти на посаду повинні були подавати заяви на ім'я голови комісії при Комітеті з призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств, повинні були бути дотримані строки та процес обов'язково повинен був бути публічним.

Експерти ж впевнені, призначення нового керівництва компанії "Центренерго" просувається в інтересах олігархів.

"Не секрет, що "Центренерго" єдина генеруюча компанія, яка показала прибуток. У зміні її керівництва та приватизації зацікавлена низка олігархів, для яких вона "більмо на оці". Зокрема, "ДТЕК" Ахметова показав 37 млрд збитків за той же період. А заяви нардепа Лещенко схожі на відпрацювання теми, тому що конкурс скасовано місяць тому. Новина стара і судячи зі всьогоі, в інтересах замовників. Це чорний PR і тут нема що обговорювати", - заявив експерт енергоринку Віталій Карпачов.

Як повідомляли Українські Новини, Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" за результатами першого кварталу 2016 року отримала 269,9 млн грн чистого прибутку. Порівняно з результатами аналогічного періоду 2015 року, компанія збільшила прибуток на 499,7 млн грн. У той же час приватна компанія "ДТЕК Енерго", що входить у фінансово-промислову групу СКМ Ріната Ахметова, закінчила 2015 рік зі збитком в 37,4 млрд грн.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Лещенко підняв "стару тему" зміни керівництва Центренерго в інтересах олігархів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути