неділя, 25 січня 2015 11:48

Латвія терміново скликає Раду ЄС через теракт в Маріуполі

Латвія терміново скликає Раду ЄС через теракт в Маріуполі
Фото: eastbook.eu

Через ескалацію збройного конфлікту на Донбасі Латвія, яка зараз головує в Євросоюзі, закликає терміново скликати надзвичайне засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС.

Про це йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства балтійської країни, яке засудило "нову хвилю насильства на сході України", пише Радіо Свобода.

"Напади промосковських терористичних угруповань на Маріуполь та інші міста на сході України, нелюдські і цинічні дії проти цивільного населення повністю підтверджують той факт, що Росія не зацікавлена в мирному врегулюванні конфлікту", – наголошує міністерство закордонних справ Латвії.

"Запропоновані Росією "мирні ініціативи" та участь у багатосторонніх переговорах, вочевидь, були тільки маскою та імітацією діяльності. Організатори агресії мають усвідомлювати, що міжнародна спільнота рішуче і жорстко відреагує на подальше загострення конфлікту", – ідеться в заяві.

Внаслідок обстрілу східних житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня загинули 30 людей, майже 100 були поранені. Обстріл, як визначила спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ вівся з території, підконтрольної угрупованню "ДНР".

Зараз ви читаєте новину «Латвія терміново скликає Раду ЄС через теракт в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути