четвер, 12 вересня 2013 13:04

"Коло наближених до влади стискається. Отже у 2015-у боротьба буде неймовірно жорстока" - політтехнолог

Автор: Фото: Ольга КАМЄНЄВА
 

В Україні потрібно запровадити таку систему виборів, яка би сприяла появі нових політиків. Про це у інтерв'ю журналу "Країна" розповів політтехнолог Володимир Грановський.

Також він зауважив, що чинному президенту необхідно змінити Конституцію.

"Якщо Янукович узяв курс на євроінтеграцію, потрібно запроваджувати якусь із парламентських моделей, що існують у країнах ЄС. Зокрема у Німеччині чи Великій Британії. Депутати мають обиратися винятково в мажоритарних округах, партія перемагає і формує уряд. Така система сприятиме появі нових політиків", - заявив він.

На думку Грановського, Конституція, яку повернули минулі президентські вибори "надає забагато переваг президенту" і "формує замкнутий простір" навколо нього.

"Оточення звужується, а доступ до лідера меншає. З'являється синдром близьких, чиє коло дедалі стискається. Забагато недопущених і ображених, тому опозиційні настрої формуються всередині влади. Справжня опозиція це чудово розуміє. Отже, боротьба за владу цього разу буде неймовірно жорстка", - зауважив політтехнолог.

Якщо Янукович не змінить Конституцію, а продовжить "закручувати гайки", результат виборів 2015 року може виявитись плачевним для нього особисто, вважає фахівець.

"Буде тяжка кампанія. Можливо, з багатьма провокаціями, бійками. Боротьба буде не лише за технічний результат виборів, а й за його політичне визнання. Зараз, у ситуації конфлікту з Росією, тамтешні спостерігачі точно будуть налаштовані критично щодо демократичності виборів 2015-го".

Детальніше читайте у журналі "Країна" від 12 вересня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «"Коло наближених до влади стискається. Отже у 2015-у боротьба буде неймовірно жорстока" - політтехнолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути