Ексклюзиви
середа, 20 жовтня 2010 19:39

"Криївку" знають по всій Україні. А хто знає депутата Царьова?" - власник ресторану

"Криївку" знають по всій Україні. А хто знає депутата Царьова?" - власник ресторану
Закрити львівський ресторан "Криївка" закликає депутат Верховної Ради від Партії регіонів Олег Царьов. Про це він заявив сьогодні.

"Я побував у Львові, зайшов у "Криївку". А мене там зустріли з автоматом! - обурився він. - А що це за запитання "Чи є тут москалі?" А якщо я справді росіянин, але я не москаль. Тому негайно скеровую депутатський запит до Президента і прем'єр-міністра, щоби закрити цей заклад. Адже це пряме порушення Конституції України за статтею розпалювання міжнародної ворожнечі."

Ресторан створений 3 роки тому у стилі криївки УПА. Приміщення - у підвальному старому будинку Львова, на вході вивіски немає. Зустрічають клієнтів солдати з рушницею зі словом "Пароль". Для паролю треба сказати: "Слава Україні". Далі гостей запитують: "А чи є серед вас москалі, комуністи, запроданці?". Якщо "ні" - пропускають, якщо сказати "так", проводять випробування – наливають чарку горілки і кажуть випити. Пропускають у ресторан усіх, незалежно від етнічної чи релігійної приналежності. Зроблений ресторан в етнічному стилі та у стилі музею. Тут на стінах багато фотографій з історії УПА, копій історичних документів.

У цю годину у ресторані 340 людей, повідомляє кореспондент Gazeta.ua. Тут на двох поверхах є лише два вільних столики.

"У мене за рік буває мільйони відвідувачів. "Криївку" знають по всій Україні. А хто знає депутата Царьова? Та у нього виборців стільки нема, скільки в мене клієнтів, - щойно заявив у коментарі власник ресторану Юрій Назарук. - Зрозуміло, чому депутат заговорив про наш ресторан напередодні виборів, на нас хоче підняти собі рейтинг."

У підвалі ресторану сидять четверо людей із Донецька.

"Страшно чути про такий заклад, коли ти тут не побував. Здається, що там у Львові справді усіх б'ють і ріжуть, - старається говорити українською донеччанин. - Натомість коли сюди приходиш, стає дуже весело. Нас гостинно прийняли, усе сприймається з гумором. Я знав пароль "Слава Україні", але не думаю, що якби я цього не сказав, мене б не впустили. Та пропустили би звичайно."

Назарук стверджує, що не боїться таких заяв.

"Жодна політична партія не зробила для поширення історії України та слави УПА стільки, скільки ми реально зробили "Криївкою". Це ж справжній музей УПА. І ще за три роки у нас не було жодного конфлікту чи прецеденту на вході, - додав власник. - Якраз ідея в нас і полягає в тому, щоб показати. Що "західняки", "упівці" не агресивні, а добрі і гостинні люди. Люди зі Сходу України чи Росії, які були агресивно налаштовані до нас, кардинально змінюють свою думку, коли побувають у нашому ресторані. Тому ми відновлюємо добру славу УПА і Львова."

Зараз ви читаєте новину «"Криївку" знають по всій Україні. А хто знає депутата Царьова?" - власник ресторану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

320

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути