Ексклюзиви
неділя, 21 липня 2013 21:45

Країна розділена, як в громадянську війну - політолог

Країна розділена, як в громадянську війну - політолог
Фото: tsn.ua

Політолог Віктор Небоженко вважає, що українці стали більш агресивними, що може призвести до численних місцевих бунтів.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Цього раніше не було. Я рік тому проводив дослідження, де запитував людей, як вони відносяться до того, що прокурор, робітник міліції не платять податки, будують будинки на цьому. І відповіді були як дуже легкі, так і дуже складні, як наприклад посадити за грати, і більшість вибирала найгірші, найжорстокіші відповіді. А це і є самосуд", - наголосив він.

Окрім того, за його словами, "це може призвести до численних місцевих бунтів, але українці роз'єднанні люди. Розсварити киян із доннетчанами, або із львів'янами – елементарна річ, тому влада буде розділяти". "Це ще тоді було, коли Скнилівська трагедія відбулась (аварія під час святкування 60-ї річниці 14 АК на Скнилівському аеродромі під Львовом 27 липня 2002 року, загинуло 77 осіб – ред.). Вся країна веселилась, а мала бути національною трагедією. Країна розділена, тому це як в громадянську війну. Не буде такого, що один випадок сколихне Україну, як думає опозиція. Може це і добре", - резюмував він.

Нагадаємо, згідно з даними соціологічного дослідження, 19% населення України вважають, що самосуд – єдиний спосіб реалізації справедливості. Такі дані опитування оприлюднила Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва".

Як раніше повідомлялося, 27 червня у райцентрі Врадіївка Миколаївської області міліціонери Євген Дрижак, Дмитро Поліщук і таксист Сергій Рабіненко зґвалтували й побили продавщицю 29-річну Ірину Крашкову. 2 липня півтисячі жителів райцентру Врадіївка Миколаївської області розтрощили відділок міліції. Розбили вікна, двері, ворота, закидали пляшками з займистою сумішшю. Обурилися, що міліціонери не затримали колегу – капітана Євгена Дрижака. Мешканці Врадіївки, які протестують проти свавілля правоохоронців, вирушили пішки до Києва. Вони відвідали 8 населених пунктів у Кіровоградській, Черкаській і Київській Областях. Вони збирали підписи за відставку міністра внутрішніх справ, а також проводили мітинги біля місцевих відділів міліції.

Зараз ви читаєте новину «Країна розділена, як в громадянську війну - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

616

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути