вівторок, 13 травня 2014 11:15

КПУ, за наявності доказів провини, треба заборонити - Турчинов

КПУ, за наявності доказів провини, треба заборонити - Турчинов
Фото: УНІАН

В.о. президента Олександр Турчинов заявив, що попросить розглянути питання стосовно заборони КПУ як причетної по сепаратистської діяльності.

Про це він сказав під час засідання Верховної Ради, - повідомляє "Українська правда"

Таким чином він відреагував за виступи Петра Симомоненко, який звинуватив владу в організації різанини в Одесі, порівнявши її з інквізицією, обізвав правоохоронців з західних областей і Нацгвардію "головорізами" і заявив, що вони нібито розстріляли "мирну демонстрацію в Маріуполі".

У відповідь спікер попросив вимкнути мікрофон Симоненка і заявив, що позбавляє його слова.

"В Маріуполі злочинці-терористи напали на управління внутрішніх справ, вбивали міліціонерів і саме їх захистила рота десантників!" - пояснив Турчинов, назвавши Симоненка брехуном.

"Брехунам не місце в парламенті!.. Ідіть брехати в інше місце!" – вигукнув він у відповідь на зауваження невдоволених комуністів.

За словами в.о президента, його вразив цинізм КПУ.

"Симоненко повторює брехню і пропаганду, які поширюють російські засоби масової інформації, в тому числі й на Захід. Це цинічна брехня!" - обурився Турчинов.

"Я буду звертатися до Міністерства юстиції, є дуже багато матеріалів щодо співучасті Комуністичної партії в організації терористичної і сепаратистської діяльності", - заявив він.

"Я би просив Міністерство юстиції розглянути це питання й за наявності доказів подати до суду матеріали щодо заборони Компартії України", - сказав в.о. президента.

Зараз ви читаєте новину «КПУ, за наявності доказів провини, треба заборонити - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути