вівторок, 13 жовтня 2015 16:30

Козій: Європа допоможе Україні, коли Росія почне вбивати їхніх солдат

Козій: Європа допоможе Україні, коли Росія почне вбивати їхніх солдат
zn.ua

Заява генерального секретаря ООН Пан Гі Муна про збільшення присутності організації на Донбасі може виявитись дипломатичним ходом.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Ігор Козій.

"Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, говорячи про збільшення присутності організації не Донбасі, може мати на увазі лише зайву команду бюрократів. Вони знаходитимуться у Києві і ніяк не допоможуть у врегулюванні конфлікту. Нам потрібна реальна фізична допомога, а не перекладання папірців. Хто не хоче збільшення свого впливу та кількості грошей? ООН вже хотіла позбавити Росію права вето. Про це миттєво забули. Дипломатичне врегулювання українського конфлікту ведеться шляхом гучних заяв, які потім виявляються беззмістовними. Не хотілося б ставати учасником політичної гри", - заявив він.

На його думку, миротворча місія ООН на Донбасі відкриє правду всій Європі про російську агресію.

"Якщо у ООН йдеться про миротворчий контингент, то це надзвичайно добре. Вони візьмуть під контроль українсько- російський кордон. Також лінію розмежування терористичних "ДНР" і "ЛНР" та неокупованої України. Але за кожну заяву дипломатів солдати на війні розплачуються життям. В Україні не знайдеться відповідальних за сотні смертей. Політики розведуть руками. Європейське і міжнародне суспільство зрозуміє, що насправді відбувається на Донбасі. У них розплющаться очі. Почнуть вбивати їхніх солдат і діячів. Тоді ЄС і США йтимуть на серйозніші кроки по припиненню російської агресії. Берлусконі та інші європейські парламентарі більше не захочуть відвідувати Крим і вихваляти Росію", - зазначив Козій.

Нагадаємо, 12 жовтня в Нью-Йорку відбулася зустріч глави МЗС Павла Клімкіна з генсеком ООН Пан Гі Муном. Генсекретар ООН заявив, що готовий збільшити присутність організації в Україні для деескалації конфлікту та стабілізації ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Козій: Європа допоможе Україні, коли Росія почне вбивати їхніх солдат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути