понеділок, 26 серпня 2013 14:23

Кожара розповів, за якої умови спецмита на імпортні авто будут зняті

Кожара розповів, за якої умови спецмита на імпортні авто будут зняті
Леонід Кожара Фото: radiosvoboda.org

У разі підписання Україною Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським союзом рішення про введення спецмита на імпортні автомобілі буде скасовано автоматично. Про це заявив Міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

"Ми вважаємо, що такі заходи мають тимчасовий характер, а в разі, якщо Україна підпише Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, то такі заходи фактично будуть зніматися автоматично", - сказав глава МЗС України на брифінгу в Києві в понеділок після переговорів зі своїм японським колегою Фуміо Кісіда.

У свою чергу глава МЗС Японії поінформував, що його країна стурбована введенням спецмит на авто і сподівається на перегляд Києвом цього рішення.

Україна з 14 квітня ввела спеціальні мита на імпорт в країну нових легкових автомобілів об'ємом бензинового двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Про свою заклопотаність таким рішенням, прийнятим без консультацій із зацікавленими країнами, заявили також ЄС, США, Росія і Південна Корея.

Зараз ви читаєте новину «Кожара розповів, за якої умови спецмита на імпортні авто будут зняті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути