четвер, 27 червня 2013 14:41

Конституцію треба захищати "від дурнів" – експерт

Конституцію треба захищати "від дурнів" – експерт
Фото: unn.com.ua

За словами політолога Володимира Фесенка, закон України "Про референдум" дає змогу змінювати не лише конституційний лад, але й в цілому розвиток країни. Про це він сказав на прес-конференції.

Однак політолог проілюстрував цю ситуацію дуже загрозливим, на його думку, прикладом.

"Лідер КПУ Петро Симоненко на минулому тижні, перебуваючи в Москві, обіцяв на конференції своїм партнерам ініціювати в Україні збір підписів на підтримку Митного союзу, а це вже може бути новий референдум, який змінить ситуацію в Україні. А ось яким чином? Через референдум можуть почати також вимагати надати російській мові статус другої державної. Це також може бути, як і ще ціла низка загрозливих речей. Тому, необхідно в Україні через Конституцію поставити захист від дурнів, б так сказав", - зазначив Фесенко.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про всеукраїнський референдум 6 листопада 2012 р. Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції. Також референдум може проводитися щодо питання зміни території України.

 

Зараз ви читаєте новину «Конституцію треба захищати "від дурнів" – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути