понеділок, 09 вересня 2013 12:41

Комуністи "розігрівають" проросійську меншість перед 2015 роком - експерт про референдум

Комуністи "розігрівають" проросійську меншість перед 2015 роком - експерт про референдум
Віктор Небоженко. Фото: lenta-ua.net

Ідея комуністів про проведення референдуму з приводу вступу України до Митного союзу свідчить про те, що КПУ серйозно задумалася про майбутні президентські вибори президента.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Це несподівано - таке рішення комуністів, оскільки комуністичному руху більше 150 років і я не уявляю, як, наприклад, Компартія Бельгії може проводити референдум про приєднання її країни до Франції", - зазначив він.

"За 20 років українські комуністи не провели жодної страйку, не зробили жодного референдуму на користь захисту прав молоді, трудящих - тобто те, що є важливим елементом в боротьбі з цим диким сьогоднішнім капіталізмом. Зате вони займаються тим, що зручно, матеріально вигідно і демонструє їх лояльність до сусідній державі. Це сумно", - додав політолог.

У свою чергу, він впевнений, що у цього референдуму немає шансів: "Яке майбутнє у "комуністичного" референдуму? З точки зору соціології, то у них не більше 10 % електорату, тому не думаю, що вони зберуть достатню кількість голосів. Швидше за все, мова йде про початок президентської кампанії. Комуністи "розігрівають" проросійську меншість у Східній Україні щоб потім захопити його в Партії регіонів".

"А те, що вони вчора провели збори, незважаючи на заборону суду, то вони мають на це повне право. Суд не повинен був на вимогу якоїсь партії їм забороняти , - підкреслив Небоженко. - Так, вони не опозиційна партія, і це дивно. Комуністи входять в більшість, яке орієнтоване зараз президентом на євроінтеграцію. Тому не зрозуміло чому в цій більшості виникає потужний опозиційний рух у вигляді комуністів".

Крім того , за його словами, це може бути "війна і гра Партії регіонів, яка однією рукою підписує Вільнюське угоду про асоціацію України з ЄС, а іншою - робить все, щоб ця угода не була реалізована через такі псевдореферендуми".

"Але самі комуністи правильно роблять, якщо вони не вміють боротися за інтереси, права, за емоції населення, трудящих, то чому б їм не пограти в таку гру, яка називається "Зроби сам собі референдум", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи "розігрівають" проросійську меншість перед 2015 роком - експерт про референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

110

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути