середа, 03 червня 2015 18:10

Коломойський створює парламентське представництво — політолог

Коломойський створює парламентське представництво — політолог
Ігор Коломойський. Фото: mn24.com.ua

Партія "Укроп" балотуватиметься восени на місцевих виборах.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Євген Магда, коментуючи інформацію про її створення у липні та оприлюднення списку членів політсили.

"Очевидно, роблять партію з прицілом на загальнонаціональні вибори. Якщо Коломойський раніше розкладав яйця по різних кошиках, то тепер в нього з'явиться свій. Наскільки він буде ефективний — наразі невідомо. Проте лише медійного та фінансового ресурсу замало, щоб створити ефективну політичну партію. В Україні відсутні справжні політичні партії, які будуються знизу, об'єднані ідеологічно та мають спільні інтереси. Тому, якщо ця партія не створюватиметься по-іншому, то дуже швидко повторить долю нинішніх партій влади", — розповів експерт.

Він зазначив, що Коломойський йде правильним шляхом: "Він гравець. Уже достатньо масштабно пограв на посаді голови обласної адміністрації. Позиціював себе ворогом Путіна. Але грати виключно на негатив — це означає й надалі в ньому копирсатися. Тому Коломойському потрібно показати, як може конвертувати свою відомість, фінансові ресурси в політичні можливості. Він йде правильним шляхом, оскільки в нас парламентсько-президентська республіка. Йому треба створювати парламентське представництво. Інша річ — наскільки будуть ефективними і адекватно працюватимуть".

Магда зазначив, що одна з цілей Коломойського у створенні партії — це боротьба з Порошенком.

"На 205-му окрузі в Чернігові балотуватиметься представник команди Порошенка Сергій Березенко. Він конкуруватиме з представником "Укропу" Геннадієм Корбаном. Думаю, це буде братовбивча виборча кампанія. Люди, які говоритимуть про свій патріотизм, разом з тим одне одного технологічно знищуватимуть. Прогнозую, що там йтиме боротьба не ідей, а гречки проти цукру", — додав він.

Зазначимо, партію "Укроп" планують створити і презентувати у липні. Про це стало відомо з смс, яке отримав позафракційний Олександр Дубінін. Повідомлення на його телефон у парламенті сфотографували журналісти. В ньому перерахували членів партії. Це наближені до олігарха Ігоря Коломойського Геннадій Корбан, Борис Філатов. Ще позафракційні Володимир Парасюк, Дмитро Ярош, Борислав Береза, соціальний психолог Олег Покальчук. У списку також перераховані головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, екс-прокурор з Луганщини Сергій Іванов, волонтер Юрій Касьянов. Усі вони одразу заявили, що вступати до політсили не збираються і не йтимуть на місцеві вибори.

 

Зараз ви читаєте новину «Коломойський створює парламентське представництво — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути