пʼятниця, 27 грудня 2013 18:21

Коефіцієнт корисної дії Майдану наближається до нуля — Бондаренко

Коефіцієнт корисної дії Майдану наближається до нуля — Бондаренко
Кость Бондаренко Фото: ru.tsn.ua

Майдан має виставити реалістичні цілі і добитися їх виконання. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Ставили собі мету — відставка уряду. Не змогли цього добитися. Так само як і зняти з посади міністра Захарченка і перемогти в п'яти проблемних округах. Здобутків немає. В цій ситуації треба бути реалістами і мати не лише гасла, а й план. Такого в опозиції немає. Якщо створили раду Майдану, то вона мала б уже продукувати рішення. Я погоджуюся із Анатолієм Гриценком, який говорить про необхідність стратегічного курсу. Над цим вже зараз треба задуматися", - наголосив він.

Експерт пояснив, що Майдан може стояти скільки завгодно.

"Тут питання не в кількості проведених днів, а в якості — що він може регенерувати. Якщо не буде жодної перемови, видимого здобутку, він просто перетвориться на збільшений аналог наметового містечка, яке вже третій рік стоїть під Печерським судом. Тоді там будуть жити люди, яким це в кайф", - зауважив Бондаренко.

Говорячи про те, в якому разі люди можуть розійтися, політолог зазначив: "Хтось має сказати це сакраментальне слово: "Розходимося". Але потрібно розуміти: той, хто на це наважиться, поставить крапку в своїй політичній кар'єрі. Тому кожен цього боїться. Тим більше, що частина людей на таке взагалі не погодиться. Тому треба запропонувати щось більш реалістичне, ніж Майдан, бо він не дає ніякої віддачі. Коефіцієнт його корисної дії наближається до нуля".

"Можливо, потрібно їхати в регіони та працювати там, а не стояти в Києві. Опозиція не йде на Схід, бо не розуміє його. Я подивився на персональний склад ради Майдану. Там тільки п'ята частина — вихідці Східної України. Потрібно спробувати знайти точки дотику, попрацювати там і стати зрозумілими. Тим виборцям були і будуть близькими соціальні, а не ультра-націоналістичні "свободівські" гасла. А соціальна програма Майдану дуже невиразна. Він досі не сказав, чим його Україна буде відрізнятися від нинішньої. Схід дуже прагматично підходить до питання: покажіть нам, що ви зробите, і чим відрізнятиметеся від попередників", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Коефіцієнт корисної дії Майдану наближається до нуля — Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути