Ексклюзиви
неділя, 21 квітня 2013 14:33

Кандидат від опозиції на виборах мера Києва має бути без президентських амбіцій - експерт

Кандидат від опозиції на виборах мера Києва має бути без президентських амбіцій - експерт
Олексій Гарань. Фото: obozrevatel.com

Опозиції краще висувати на виборах мера Києва кандидата, який не матиме президентських амбіцій.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології НаУКМА Олексій Гарань, говорячи про те, що в КСУ розробляють сценарій щодо того, аби вибори мера Києва провести у серпні, а вибори до Київради — у 2015 році.

Експерт наголосив, що в будь-якому разі опозиція повинна брати участь у цих виборах і робити все, аби перемогти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До порядку денного ВР внесли питання про декриміналізацію Тимошенко та вибори в Києві - Яценюк

"В політиці ми маємо виходити з того, що є. На цей момент опозиція абсолютно правильно ставить питання про необхідність виборів і мера, і Київради. Це абсолютно легітимно і абсолютно зрозуміло для киян. Більше того, чим більше Партія регіонів, затягує цей процес, тим, думаю, це дає більше козирів для опозиції, аби було з чим звертатися для киян", - пояснив він.

Гарань також висловив переконання, що коли вже нарешті буде призначено дату виборів мера Києва, опозиція оголосить і про єдиного кандидата.

"Зараз дуже багато кажуть, що в опозиції немає єдиного кандидата. Але я думаю, що коли буде визначено щодо виборів, то і буде, власне, зрозуміло — кого ми обираємо, з якими повноваженнями. І вже тоді, думаю, буде і єдиний кандидат від опозиції", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада хоче не допустити "Батьківщину" до участі у київських виборах?

Експерт додав: "Мені здається, за будь-яких умов кияни мають шанси перемогти і опозиція має шанси перемогти, якщо вона правильно продумає свою стратегію. І в будь-якому випадку, вона може використовувати посаду мера в інтересах тих же киян".

"Єдине що, можливо цей кандидат на посаду мера не має бути людиною, яка потенційно мітить потім брати участь у президентських перегонах. Бо тут перед мером будуть стояти не прості задачі в умовах обмеженої влади. Тому краще, щоби мер тоді займається саме питаннями столиці", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми це просто так не залишимо" - Кличко про відмову ПР призначати київські вибори

Гарань уточнив: "По мірі того, наскільки плани "регіоналів" буде реалізовуватися, або розкриватися, у свої плани опозиції треба буде вносити і відповідні корективи. Треба докласти, безумовно, максимум зусиль для того, щоби ці вибори не були в літній період, в період відпусток. Будь-якій людині зрозуміло: в цей період люди роз'їжджаються. І якщо ПР буде прив'язуватися до липня-серпні, то це теж показує, що вони планують і це теж працює проти Партії регіонів в довгостроковій перспективі".

Зараз ви читаєте новину «Кандидат від опозиції на виборах мера Києва має бути без президентських амбіцій - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути