пʼятниця, 26 серпня 2016 12:14

Кабмін фінансує Леніна і Маркса - Москаль

Уряд не виконує вимог закону про декомунізацію.

Про це повідомляє сайт голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"Постанова Кабінету міністрів України щодо надання субвенції з державного місцевим бюджетам рясніє комуністичними назвами. І це після набуття чинності законів про декомунізацію", - заявляє чиновник.

 

За словами Москаля, комуністичні назви досі фігурують у низці областей.

 

"Наприклад, у місті Бершадь Вінницької області Кабмін виділяє кошти на капітальний ремонт будинку культури на вулиці 50 років Жовтня. На Волині проводитимуть капремонт дитсадка в смт Жовтневе, реконструкцію школи на вулиці Леніна в селі Давидівка та ремонт заїздів на вулиці Карла Маркса в Брусилові. На Черкащині в місті Сміла відновлять дорожнє покриття на вулиці Карла Маркса", - вказує голова Закарпатської ОДА.

"У Кіровоградській області досі фігурує місто Кіровоград, перейменований Верховною Радою у Кропивницький 14 липня. Тобто за два тижні до постанови Кабміну. В населених пунктах області значиться купа вулиць Леніна, а в місті Олександрія в одній позиціє є зразу "три в одному": капітальний ремонт асфальтобетонного покриття вулиц Енгельса (класик марксизму-ленінізму) – від вулиці Червоностудентської до провулка Котовського (кримінальний авторитет, залучений Леніним і Троцьким до державного управління)", - додав Москаль.

За його словами, уряд діє всупереч закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки.

"Кабмін і далі виділяє кошти вождям світового пролетаріату Леніну, Марксу, Енгельсу, Котовському", - заявив голова Закарпатської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль назвав свою місію на Закарпатті

Торік Верховна Рада ухвалила закони про декомунізацію. В Україні заборонені назви і символіка, пов'язані з комуністичним і нацистським режимами.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін фінансує Леніна і Маркса - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути