Ексклюзиви
понеділок, 03 лютого 2014 17:29

Із розблокованої Вінницької облради вивезли тонни сміття

Автор: фото: slk.kh.ua
 

Після тижневих переговорів із губернатором Вінниччини Іваном Мовчаном, мітингарі погодилися звільнити захоплене 25 січня приміщення Вінницької обласної ради. Півтори доби комунальні служби міста вивозили сміття, поламані меблі та мішки із снігом.

"За 36 годин ми вивезли 9 сміттєвозів, 5 камазів та 24 ЗІЛа сміття. В приміщенні було менше, а от на барикади настягували стільки хламу, що довелося ще й грейдером зачищати", - розповіли у міській комунальній службі.

Чотири десятки прибиральниць прислали з інших бюджетних установ відмивати приміщення. Тепер на стінах адмінприміщення знову висять картини, на підлозі застелені килими.

"Я перший раз за все життя зайшла сюди, ніколи не думала, що тут такий безлад і сморід. З підвалу тхне, як з громадського туалету. Там отаборилися зо два десятки мітингувальників", - розказала одна з прибиральниць.

Голова обласної організації партії "Батьківщина" Людмила Щербаківська каже, що люди звільнили підвал, і згідно з домовленостями, зайняли відведені їм кабінети.

"Вчора ввечері як і обіцяли, ми звільнили всі приміщення. Те, що в підвалі були безхатченки - не правда. То були мітингарі. До речі, серед них був молодий хлопець у вкрай важкому стані. Його терміново госпіталізували та прооперували, у нього відкрилася виразка шлунку. Ми всі допомагали коштами на операцію", - сказала Людмила Щербаківська.

Нагадаємо, 25 січня, під час позачергової сесії Вінницької обласної ради, активісти Єваромайдану штурмом захопили приміщення та зайшли до сесійної зали. Більшістю голосів мітингарі ліквідували обласну раду та створили Вінницьку народну. ЇЇ очолив нардеп Андрій Шевченко. Серед вимог народної ради було звільнення керівництва області. У разі невиконання всіх вимог, радикально налаштовані хлопці погрожували підірвати або спалити приміщення обласної ради. Через тиждень перемовин сторони досягли домовленостей. 1 січня депутати обласної ради провели сесію, і прийняли бюджет на 2014 рік. Також проголосували за кадрові зміни. Зокрема, посаду заступника голови Вінницької обласної ради отримала представниця "Батьківщини" Наталія Солейко.

Зараз ви читаєте новину «Із розблокованої Вінницької облради вивезли тонни сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути