понеділок, 11 березня 2013 14:03

"Інтер" попередили про моніторинг каналу

"Інтер" попередили про моніторинг каналу
Згортання співпраці "Інтера" з Громадською радою називають показником посилення державного контролю над ЗМІ. Фото: top9company.com

Згортання співпраці "Інтера" з Громадською радою у Фонді "Відродження" називають показником посилення державного контролю над ЗМІ.

Про це йдеться у відкритому листі Громадської ради і Фонду до керівництва U.A. Inter Media Group Limited.

"Для нас згортання співпраці "Інтера" з Громадською радою є певним показчиком посилення державного контролю над ЗМІ, що може статися не лише з вашою телекомпанією", - сказано в листі.

"Значно більше від долі взаємин телеканалу "Інтер" із Громадською радою нас цікавить доля збалансованості новин, дотримання журналістських стандартів та політичної незаангажованості, які були досягнуті у попередні місяці та які тепер також можуть стати жертвою задекларованого "підвищення якості та інформативності суспільно-політичного мовлення", - додали в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інтер" відмовився співпрацювати з громадською радою через відсутність необхідності цензурування

"Тим не менш, бажаємо успішного завершення "розробки нових сучасних форматів телепрограм". Мусимо лише зазначити у якості рекомендації від Громадської ради: не бійтесь "цензурування" від громадянського суспільства. Такої цензури взагалі не існує у світі. Ви глибоко помилилися", - наголосили у Фонді.

"Цензура - це попереднє спрямування або оцінювання матеріалу перед публікацією з боку недемократичної держави та/або державних службовців-хазяїв медіавласності. Сподіваємося, що ця прикра світоглядна помилка не відіб'ється на професіоналізмі творчого колективу "Інтера", - додали у листі.

Також у фонді наголосили, що згідно з Меморандумом, у Громадської ради є місяць, щоб завершити професійний моніторинг каналу.

"Ми використаємо цей час для завершення нашої з вами співпраці. Результати моніторингу будуть широко оприлюднені в Україні та за кордоном відразу після 7 квітня 2013 року, дня офіційного завершення дії Меморандуму", - попередили у фонді.

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" попередили про моніторинг каналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути