неділя, 04 травня 2014 12:04

Спецтема: Війна на Донбасі

Або ми втрачаємо державність, або знищуємо терористів - Москаль

Або ми втрачаємо державність, або знищуємо терористів - Москаль
Фото: УНІАН

Українській владі потрібно знищувати терористів без будь-яких переговорів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат України Геннадій Москаль.

"Або ми дійсно зі всією Україною сходимо по-тихеньку з глузду, або ми переходимо на тверезий розрахунок. Мирне існування України і терористів неможливе. Хтось має лишитися один. Або нищиться держава Україна, або нищаться терористи. Іншого виходу немає. Якщо вище політичне керівництво - пан Аваков, Наливайченко і Коваль і всі інші цього не розуміють, то ми приречені на те, що Україну загубимо", - зауважив парламентар.

Такий стан речей Москаль пов'язав з наближенням президентських виборів.

"25 травня президентські вибори. І всі хочуть цю ношу з себе скинути. Мовляв, прийде новий президент - він головнокомандувач Збройних Сил України, нехай наводить порядок. Ми можемо не дочекатися 25 травня", - зазначив нардеп.

За словами Москаля, працівники МВС, які працюють на Сході, "сидять на валізах". Він скептично ставиться до ініціативи керівництва МВС створити спецзагони з охорони громадського порядку.

"Вони не знають, куди іти. Чи йти служити до диверсантів-сепаратистів і до руки Кремля, чи служити українській міліції, яка їх здала як склотару. Ось в чому питання. Ну то що ми ще створюємо, якщо в нас на кожного терориста сьогодні є по 100 працівників міліції, Національної гвардії, внутрішніх військ, зовнішньої розвідки. Ми найбільш мілітаризована країна у Східній Європі. А коли треба боронити країну, то нікого нема. Всі розбіглися по нішах", - зауважив Москаль.

Нардеп зазначив: "Найкращий терорист - це мертвий терорист".

"В нас є досвід багатьох країн боротьби з тероризмом. Жодна країна не може існувати з терористами. Це виключено в самій природі. Так що? Така цінна була будівля СБУ для всієї України в Луганську, що не можна було її знищити в корінь разом з терористами. Що для цього потрібно? Політична воля. Є достатньо техніки. І всі би зрозуміли, що з цією владою жарти не проходять", - зауважив Москаль.

"Тут захоплюють всю Донецьку область, а правоохоронні органи кажуть: "Знищено два блокпости". Ну, вибачте, це шість мішків набиті піском і один шлагбаум. Що його знищити? Для цього не потрібно багато розуму. Треба було показати силу влади і правоохоронних органів. Ніхто цього не показав", - сказав парламентар.

Зараз ви читаєте новину «Або ми втрачаємо державність, або знищуємо терористів - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути