середа, 13 липня 2016 11:55

Холодницького має допитати Генпрокуратура - Купрій

"Антикорупційного прокурора має допитати слідство за вимагання хабара!" - написав на своїй сторінці у Facebook нардеп Віталій Купрій.

"Нещодавно у ЗМІ була опублікована заява прокурора Військової прокуратури сил антитерористичної операції Костянтина Кулика про те, що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький нібито перебуває "на гачку" у колишніх заступників генерального прокурора України.

Мною, ще 21 грудня 2015 року, була направлена заява про злочин до директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника з приводу можливих протиправних дій прокурора Кулика. Після цього його було відсторонено від посади за звинуваченням у незаконному збагаченні. Наразі він почав давати свідчення проти своїх колег прокурорів-хабарників.

 
 

За словами Кулика, в СІЗО перебував колишній депутат кримського парламенту Василь Ганиш – він голосував за незаконний референдум про відокремлення півострова, а Назар Холодницький тоді був першим заступником прокурора АР Крим. Холодницький попався на тому, що разом з начальником управління процесуального керівництва вимагав 200 тисяч доларів у депутата Ганиша. Було порушено кримінальне провадження. Займався цією справою слідчий Опанасенко. В підсумку начальник управління процесуального керівництва звільнився, а Холодницький став главою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Кулик також повідомив, що все це відбувалось під час конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, проте зараз сліди цієї справи загубилися.

Направив своє депутатське звернення генпрокурору Юрію Луценку з вимогою допитати Назара Холодницького щодо вимагання хабара у Василя Ганиша. Також прошу активізувати проведення досудового розслідування у цій кримінальній справі, за результатами якого притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності".

Зараз ви читаєте новину «Холодницького має допитати Генпрокуратура - Купрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути