Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2013 18:39

Головні проблеми ВР - "тушки", "кнопкодавство" і "прогульники"

Головні проблеми ВР - "тушки", "кнопкодавство" і "прогульники"
Фото: nbnews

Новий склад парламенту VII скликання зберіг хронічні проблеми попередніх скликань Верховної Ради.

Про це йдеться у прес-релізі громадського руху "ЧЕСНО", що проаналізував роботу українських парламентарів протягом двух останніх сесій.

Серед основних "хронічних проблем" депутатів зазначені "тушкування", "кнопкодавство", "прогульництво" та непрозорість статків.

Нові депутати, половину з яких було обрано за мажоритарною системою, є закритими та недоступними для своїх виборців. Повністю довіряють Верховній Раді лише 1,6% українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три висновки від екс-міністра - Луценко оцінив роботу нового парламенту

Щодо перебігу голосування, рух ЧЕСНО зафіксував щонайменше 90 депутатів, які порушили вимогу Конституції про персональне голосування.

"Голосували не персонально 79 депутатів з Партії регіонів, 7 комуністів, 3 представників "Батьківщини" та один позафракційний депутат (Володимир Купчак, який вийшов зі складу фракції ВО "Батьківщина")", - вказано у прес-релізі.

Автори звіту зазначають, що парламент VII скликання відзначився 9 депутатами, які змінили політичну позицію всупереч волі виборців.

"Тушками" стали: Андрій та Олександр Табалови, які не увійшли до складу фракції "Батьківщини"; 5 депутатів, які вийшли зі складу "Батьківщини" - Володимир Купчак, Вячеслав Кутовий, Олег Канівець, Віталій Немілостівий, Ігор Скосар та Роман Стаднійчук, а також Василь Кравчук, якого виключили з тієї ж самої фракції" - відмітили у ЧЕСНО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Депутати були делеговані у ВР, щоби почати відновлювати справедливість" - Шевченко

Рух ЧЕСНО також проаналізував декларації 204 депутатів. Зокрема, станом на 1 липня - у "Голосі України" опубліковано 121 декларацію, на сайті ВРУ розміщено 45, а в інших джерелах можна знайти декларації ще 19 депутатів.

У звіті "ЧЕСНО" зазначено і позитивні зрушення у роботі Верховної Ради.

"Нарешті народні обранці почали голосувати персонально, збільшилася кількість депутатів, які оприлюднили свої декларації, списки помічників-консультантів третини депутатів стали доступними для виборців", - вказано у прес-релізі.

Зараз ви читаєте новину «Головні проблеми ВР - "тушки", "кнопкодавство" і "прогульники" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути