Ексклюзиви
пʼятниця, 19 квітня 2013 13:52

Глави МЗС Євросоюзу обговорять перспективи "асоціації" з Україною 22 квітня

Глави МЗС Євросоюзу обговорять перспективи "асоціації" з Україною 22 квітня
Фото: dt.ua

Міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу під час засідання у понеділок, 22 квітня, у Люксембурзі обговорять питання укладання угоди про асоціації з країнами "Східного партнерства", зокрема перспективи її підписання з Україною.

Про це власному кореспонденту УКРІНФОРМу повідомив високопоставлений дипломат ЄС.

"Одним із питань порядку денного засідання Ради ЄС із закордонних справ 22 квітня у Люксембурзі є підготовка до зустрічі глав МЗС країн "Східного партнерства" в липні у Брюсселі та до саміту цієї ініціативи у листопаді у Вільнюсі. У контексті цього питання міністри розглянуть прогрес на шляху до підготовки угод про асоціації з деякими країнами "Східного партнерства" та перспективи укладання Угоди про асоціацію з Україною. І у понеділок ми дізнаємося позицію міністрів ЄС з цього питання", - зазначив співрозмовник агентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин: "Під соусом асоціації з ЄС у Раді голосують навіть за відверті дурниці"

Водночас, як нагадується у робочих матеріалах Ради ЄС щодо засідання у понеділок позиція офіційного Брюсселя відносно критеріїв підписання Угоди про асоціацію з Україною не зазнала змін та грунтується на висновках від 10 грудня 2013 року. Офіційний Брюссель вимагає від України виконання критеріїв у трьох визначених сферах: відповідність виборів міжнародним стандартам, вирішення проблеми вибіркового судочинства та проведення реформ у межах порядку денного асоціації.

Зараз ви читаєте новину «Глави МЗС Євросоюзу обговорять перспективи "асоціації" з Україною 22 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути