пʼятниця, 23 вересня 2016 11:09

Генпрокуратура хоче взяти під контроль ВРЮ - Карасьов

Генпрокуратура хоче взяти під контроль ВРЮ - Карасьов
Вадим Карасьов

Справа про підозру Генеральною прокуратурою члена Вищої ради юстиції Павла Гречковського в хабарництві може свідчити про бажання ГПУ взяти під контроль ВРЮ напередодні її переформатування у Вищу раду правосуддя після вступу в силу змін до Конституції 30 вересня 2016 року. Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Справи множаться, а "show must go on". ГПУ голосно заявила про викриття члена Вищої ради юстиції Гречковського. Відразу виникають питання і дивацтва. Чому цим займається ГПУ, а не Національне антикорупційне бюро? Чому доказова база знову не дотягує до обґрунтованої підозри? ВСЮ не звільнив (Гречковського на вимогу Генпрокуратури через відсутність доказів, окрім заяви Генпрокурора - Gazeta.ua), суд відмовив узяти під варту (відпустив під заставу на час проведення слідчих дій - Gazeta.ua)", - пише Карасьов.

"Що ж до Гречковського, то за цією справою проглядається прагнення дисциплінувати і поставити під контроль ВРЮ перед її переформатуванням напередодні судової реформи. Перевести орган судової самоврядності, так би мовити, в режим ручного управління", - додає політолог.

Також Карасьов вважає неприйнятним автоматичне зрівнювання заможних громадян з корупціонерами, яке активно просувають правоохоронці, журналісти і активісти.

"Так, корупція – це злочин, а багатство? Це якийсь лівацький ухил, "неошаріковщина", коли небідне життя вже може бути під підозрою. Боротьба з бідністю – не означає боротьби з багатством, якщо воно легальне і законно зароблене. Той же Гречковський прийшов у ВРЮ з юридичного бізнесу, значить не бідна людина", - зазначає Карасьов.

На його думку, "справи, в яких ставка робиться більше на публіку, на резонанс, на медіа-вірусність, ніж на результат, на вердикт, де більше політики і набагато менше юриспруденції, заважають як боротьбі з корупцією, так і збивають раціональний фокус прагнути не до багатого, але гідного життя".

"Багато шуму... І нічого"? – резюмує політолог перспективи подальшого розвитку цієї справи.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура хоче взяти під контроль ВРЮ - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути